fbpx
Minister Achaibersing kondigt fiscale maatregelen aan

GFC NIEUWS- De regering heeft gemeend een aantal maatregelen door te voeren om de economische crisis waarmee ons land te kampen heeft, te bezweren.

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft in De Nationale Assemblee een aantal fiscale maatregelen aangekondigd. De minderdraagkrachtigen zullen niet aan hun lot worden overgelaten. Voor deze groep komt er een zogenaamd vangnet. Alles zal op een transparante wijze geschieden.

De bewindsman kondigde de volgende zaken aan, te weten:

Hervorming Overheidsapparaat met onder andere bezuiniging met 10%.

Afbouw EBS subsidie: De subsidie aan EBS dient volledig te worden afgebouwd. Er zal een verschuiving van object- naar subjectsubsidie plaatsvinden. De subjectsubsidie is ongeveer gelijk aan 25% van het totaal subsidiebedrag.

Solidariteitsheffing: Deze heffing geldt voor personen met een inkomen van SRD 150.000 per jaar. Deze maatregel geldt voor de periode van een jaar.

Herschikking vrijstellingen: Er dient heroriëntatie plaats te vinden van de fiscale korting op kapitaalinvesteringen en vrijstelling op halffabricaten.

Aanpassing Omzetbelasting op import van 10% naar 12%.

Verhoging royalties van 2,75% naar tussen de 5% en 7,5% voor de kleinschalige goudsector.

Aanpassing grondhuur en grondconversie: Grondhuur verhoging per 1 jan 2021. Grondconversie kan per direct worden geïmplementeerd en gekapitaliseerd.

Herschikking leningen: de nadruk zal worden gelegd op de lokale leningen en bilaterale buitenlandse leningen.
Deze maatregelen moeten ertoe bijdragen, dat de economische situatie van Suriname op termijn beter wordt.

Meer nieuws

Onderzoek naar cacaoproductie in Suriname

GFC NIEUWS- Tanja Tijtel en Naomi Venetiaan van het Polytechnic College Suriname hebben voor hun afstudeerproject voor het programma Hoger Laboratorium Onderwijs, samen een onderzoek…

Genti Mangroe nieuwe directeur Jeugdzaken

GFC NIEUWS- Donderdag heeft de ondertekening plaatsgevonden van het protocol van overdracht voor het Directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J)….

ICJ volgt decemberstrafproces op de voet

GFC NIEUWS- De Internationale Commissie van Juristen (ICJ) zal het 8 decemberstrafproces blijven volgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…