fbpx
Minister Abiamofo brengt werkbezoek aan Nickerie

GFC NIEUWS- Een delegatie onder leiding van de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, heeft een werkbezoek gebracht aan het district Nickerie.

Met de bewindsman reisden secretaris, Thania Chin A Lin, beleidsadviseurs, Rene Pika en Wesley Rozenhout en de medewerkers van de afdeling Voorlichting mee.

Het bezoek had een tweeledig karakter en was bedoeld om nader kennis te maken met het lokaal bestuur, de gevestigde autoriteiten aldaar alsook zich persoonlijk te oriënteren bij de bedrijven vallende onder het ministerie van NH. De NH-minister heeft onder andere het commissariaat, de SWM en de EBS bezocht.

Tijdens de visitatie heeft Abiamofo zich omstandig laten informeren over de noden en de mogelijke oplossingen binnen de diverse organisaties.

Abiamofo is vastberaden om het beleid op een democratische wijze te formuleren en geeft hierbij aan dat de participatie van de stakeholders en alle relevante structuren in het veld vereist is. In het kader hiervan zal er een goede samenwerking met de lokale autoriteiten op gang gebracht moeten worden om op deze manier de betrokkenheid te stimuleren.

Volgens de bewindsman zal het uit te voeren beleid in samenspraak met de betrokken actoren op het veld voorbereid worden. Met deze aanpak geniet het beleid een breder draagvlak en zal er ook sprake zijn van co-productie daarvan.

Voor Abiamofo was het bezoek zeer productief en benadrukte hij een objectief beeld te hebben van de situatie in het
veld. Er zullen meerdere veldbezoeken afgelegd worden om invulling te geven aan de formulering van het democratisch beleid.

Meer nieuws

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.