Minder storingen bij LED straatverlichting

De voordelen van het hanteren van LED straatverlichting voor de verschillende wijken zijn enorm. Een van de belangrijke zaken is, dat er minder storingen optreden in tegenstelling tot de conventionele lampen. De EBS is in 2017 begonnen met het aanbrengen van de nieuwe armaturen in de wijken en uit controle is gebleken dat de LED armaturen prima functioneren.

Dit zegt Henk Holtuin, Super Intendent Straatverlichting van het energiebedrijf aan het NII. Omdat de LED armaturen minder stroom verbruiken treden er ook minder netverliezen op, geeft de EBS functionaris aan. De milieuvoordelen mogen bij het gebruik van LED armaturen ook niet uit het oog verloren worden, meent Holtuin.

De levensduur van de nieuwe armaturen is rond de 15-20 jaar. De nieuwe technologie brengt verder ongekende mogelijkheden met zich mee. Als de EBS bijvoorbeeld extra zou willen besparen bestaat de mogelijkheid van het ‘verder dimmen’ van de LED armaturen. Er zijn volgens hem wat testen uitgevoerd die succesvol zijn verlopen.

Holtuin roept de klanten die storingen hebben doorgegeven op, begrip en geduld op te brengen. De EBS werkt volgens hem met man en macht om alle storingsgevallen zo snel mogelijk op te lossen.(GFC)

Overige berichten