Minder mocht de pret niet drukken tijdens sportdag voor kinderen met een beperking

GFC NIEUWSREDACTIE- De Ilonka Elmont Foundation blikt tevreden terug op haar sportdag voor kinderen met een beperking.

Dit deed zij ook deze keer samen met met het Fonds Kind & Handicap en Bureau Speciaal Onderwijs uitgevoerd.

In het George Streepey stadion heerste een erg gezellige sfeer en het viel duidelijk van de gezichten van de kinderen van de SO Grietjebie, SO Jankielaan, SO Bloementuin en SO LOM Samuel af te lezen dat de spelletjes hen goed zijn bevallen.

Opvallend was dat er deze keer minder deelnemers per school aan de sportdag hebben meegedaan. Dat mocht de pret echter niet drukken, want het was vanaf het begin alleen maar lachen en gieren op de verschillende stations. Toch baart de afname Ilonka Elmont zorgen.

“We hadden vroeger altijd rond de 120 leerlingen per school en dat wordt door de jaren heen steeds minder”, geeft de ambassadeur van de Foundation aan. Zij weet niet precies wat de rede hiertoe is, maar van enkele leerkrachten heeft de veelzijdige sportvrouw begrepen dat de afname een gevolg van het doorstroomsysteem dat het ministerie heeft ingevoerd. Ook hebben sommige scholen weinig leerlingen.

De Foundation had ook deze keer een bekende Surinamer bereid gevonden om met de kinderen mee te sporten. Voor Shaquille Marcus, Shaq.Sr die deze keer de beurt viel, was het een geweldige ervaring.

OOK INTERESSANT
Voormalig OKB-voorzitter van Dijk-Silos vindt CBB-directeur onbetrouwbaar

De Surinaamse artiest die als zanger en componist de finale van de Suripop haalde, had niet verwacht dat de kinderen zo een niveau zouden halen. “Het was geweldig. Ik had al verwacht dat het leuk zou worden, maar dat het zo overweldigend zou worden had ik niet gedacht”, aldus de artiest.

De Foundation krijgt nu ook steun van de Up To tou Foundation van Hadassah van der Jagt. Deze foundation heeft als doel mensen al op jonge leeftijd te leren hoe om te gaan met plastiek afval. Dit is volgens de initiatiefneemster erg belangrijk, omdat het alom bekend is hoeveel schade plastiek afval heeft veroorzaakt in Suriname. Zij hadden korfjes met vuilnis zakken gezet waarin de kinderen hun afval kwijt konden.

Elmont is blij met deze samenwerking, omdat ook zij de belangrijkheid van een schoon milieu benadrukt.