Minder kans op overlijden door covid, een hartaanval, beroerte, infecties en sneller herstel bij ziekte met "geheim wapen"

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- Je loopt minder kans op een hartaanval, beroerte, op infecties, bent sneller beter bij ziekte, verblijft veel korter in het ziekenhuis na opname, wordt minder snel ziek, je hebt een betere bescherming tegen Covid- 19, griep en nog tal van andere ziekten.

Dat zegt de voormalige traumachirurg dr. Ray Matthews uit Atlanta (VS). Hij is er net als honderden wetenschappers, artsen en andere experts ervan overtuigd dat je dat met een voldoende hoog vitamine D- niveau in je lichaam kan bewerkstelligen.

Vitamine D, eigenlijk een prohormoon, wordt door veel gezondheidsdeskundigen gezien als een nieuw “geheim preventiewapen” tegen talrijke ziekten.

Onderzoek wijst uit dat vitamine D-tekort veel voorkomt bij mensen. Vooral donkergekleurde en oudere mensen hebben meer moeite om voldoende D aan te maken en hebben verhoudingsgewijs meer zonlicht nodig. Het gewenste vitamine D gehalte in het bloed is minimaal 80 nmol/l.

Een Internationaal gediplomeerde expert van Constantin in Paramaribo met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van voeding, vitaminen en gezondheid legde begin dit jaar al vaker via GFC Nieuws uit dat wij in Suriname gretig gebruik moeten maken van de zon om zo ons vitamine D – niveau goed omhoog te brengen.

“Aan een ieder geef ik het advies om te zorgen voor voldoende vitamine D3 in je lichaam. Die maak je ook aan door in de zon te gaan. Ga daarom elke dag 10 tot 12 minuten (tenzij gecontra indiceert) , zo schaars mogelijk gekleed in de zon.”

“Donkere en oudere mensen hebben veel meer moeite om D aan te maken uit zonlicht dan diegenen die wit zijn. Hoe donkerder of ouder je bent, des te meer zonlicht je nodig hebt. Dus deze groep mag iets langer zonnebaden”, stelt de expert van Constantin.

Klik op de link hieronder voor een zeer interessant interview met de vermaarde voormalige traumachirurg dr. Ray Matthews.