fbpx

Minder dan 4 op de 100 mannen geaccepteerd als spermadonor

GFC NIEUWSREDACTIE- Minder dan 4 op de 100 mannen die zich aanmelden om spermadonor te worden, bereiken het einde van het proces en hebben monsters ingevroren en vrijgegeven voor behandelingen, volgens een nieuwe studie.

Een Europees team van onderzoekers onder leiding van de Universiteit van Sheffield werkte samen met ‘s werelds grootste spermabanken, Cryos International, om de uitkomst in kaart te brengen van meer dan 11.700 mannen die zich aanmeldden om spermadonor te worden.

De bevindingen, gepubliceerd in het tijdschrift Human Reproduction, tonen aan dat meer dan de helft van de mannen (54,91%) die zich aanmeldden om donor te worden bij Cryos in Denemarken en de VS zich terugtrokken uit het programma voordat monsters werden vrijgegeven voor gebruik.

BEKIJK OOK
Nieuwe studie toont verhoogde kankersterfte bij mensen met diabetes type 2

Bijna een vijfde van de aanvragers (17,41%) werd afgewezen vanwege een gezondheidsprobleem of omdat ze drager waren van een genetische ziekte of een infectieziekte hadden die niet kon worden behandeld.

De gegevens toonden ook aan dat iets meer dan één op de 10 van de aanvragers (11,71%) niet slaagde voor een screeningsvragenlijst over hun levensstijl en een andere op de 10 (11,20%) werd afgewezen omdat hun spermakwaliteit niet goed genoeg was.