fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Mind Movement Suriname pleit voor productie vormende educatie

“We sluiten als Surinamers een turbulent jaar af in diverse sectoren. Toch mogen we als gemeenschap terugblikken op een jaar vol met uitdagingen, die ons doorzettingsvermogen als wilskracht op de proef hebben gesteld.
Economisch kent de handel een “flow spiral” met een minimale dekking. Financieel hebben de geldschieters handenvol werk gehad om vele burgers tevreden te stellen alsook teleur. Sociaal is er meer uitgegeven, dan er middelen naar binnen kwamen. Maatschappelijk heeft de prostitutie een ontuchtelijke sprong gemaakt; met als harde feit zelfbehoud. Maken wij van Mind Movement Suriname de balans op, dan is er een negatieve transformatie in onze mind geweest voor 2018″, zegt Kenneth Niekoop van de Mind Movement Suriname.

Velen zijn volgens Niekoop geneigd het gelijk te zoeken in de richting van de zittende regering en hun niet al te transparant beleid. De discussie om zaken goed te praten, is al oud en werkt ook niet zo goed meer.

OOK INTERESSANT
Ruim 50.000 gezinnen hebben de SRD 1.800 koopkrachtversterking al ontvangen

“Surinamers hebben hun eigen overlevingsplan opgesteld dat “to the hossel” heet. Ik neem het niemand kwalijk daar de vorige vicepresident het dubbele banen traject, verbaal heeft ingezet”.

De schuldvraag volgens Niekoop hierbij: “hoeveel voordeel heeft dit, de gezondheid van de burger gebracht? Denk dat de data van de artsenpraktijken het best de balans hierover kunnen opmaken”.

“Kortom er is veel verzet, maar stel jezelf de vraag hoe rendabel dit allemaal is geweest. Bedrijf hier geen politiek met je mindset anders word het een eentonig betoog”.

“De redding voor lichaam, ziel en geest in 2019 is het doorvoeren van de Productie Vormende Educatie (PVE). Leer produceren op niveau, vorm je omgeving en leg het accent op de beloning van leerprestaties”, haalt Niekoop
aan.(GFC)