fbpx
Miljonair uit Noorwegen na twee jaar opgepakt voor verdwijning echtgenote

GFC NIEUWS- De miljonair uit Noorwegen, Tom Hagen (70), is dinsdag aangehouden omdat de politie hem ervan verdenkt in 2018 met Halloween zijn echtgenote te hebben laten verdwijnen.

De 68-jarige Anne-Elisabeth Falkevik Hagen voerde op 31 oktober 2018 nog een telefoongesprek en was nadien spoorloos.

De politie ging uit van een ontvoering omdat in het huis waar ze verbleef een briefje werd gevonden, met de boodschap dat er voor negen miljoen euro aan losgeld in cryptovaluta zou moeten worden betaald. In het briefje werden verder ernstige bedreiging geuit.

Indertijd werd ook een schoenafdruk gevonden van iemand die bij de ontvoering betrokken zou zijn geweest en ook sleepsporen in de woning. Daarna was er nog op verschillende momenten contact met de gijzelnemers. De afgelopen jaren rees het vermoeden dat de vrouw niet meer in leven was omdat ervoor door de ontvoerders geen bewijs werd geleverd.

Hagen is werd dinsdagmorgen aangehouden voordat hij naar zijn werk kon gaan. Politieagenten wachtten hem op en namen hem mee naar een politiebureau in Lørenskog.

Op een persconferentie zei een politiewoordvoerder dat Hagen wordt verdacht van moord of betrokkenheid bij moord. ‘Gaandeweg is die verdenking toegenomen’, aldus de politie, ‘en zijn andere hypothesen minder geloofwaardig geworden.’

Volgens de politie was de ontvoering een ‘misleiding’. Het onderzoek richt zich nu op de vraag welke andere personen bij de moord betrokken zijn geweest.

Hagen is een succesvolle investeerder in energieprojecten en ontroerend goed en zou goed zijn voor een vermogen van ongeveer 200 miljoen dollar.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…