fbpx

Militaire Politie houdt twee verdachten aan te Waka Pasie na schietincident

GFC NIEUWSREDACTIE- De politie van het Centrum kreeg in de vroege ochtend van woensdag 8 maart een melding dat er schoten waren gelost te Waka Pasie in Paramaribo, Suriname.

De wetsdienaren deden de plek aan voor onderzoek en troffen bij aankomst het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) en de Militaire Politie (MP) op de locatie aan. Daarbij werden de twee verdachten: Marvin W. (37) en Takeo L. (32) die door de MP waren aangehouden, overgedragen aan de politie.

Naar zeggen van de MP rende het slachtoffer C.M. naar hen toe en hield hen voor dat een man die zich te Waka Pasie bevond, hem dood wilde schieten.

Bij die gelegenheid zagen zij dat het slachtoffer een schotwond aan zijn been had opgelopen, waardoor de MP samen met hun bemanning op zoek gingen naar de schutter.

Ter hoogte van de Nederlandse ambassade werd de schutter positief herkend door het slachtoffer en werden de twee verdachten direct staande gehouden.

Met assistentie van de MP werd het slachtoffer voor medische hulp overgebracht naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Het slachtoffer is ter verpleging opgenomen in de ziekeninrichting.

OOK INTERESSANT
Sukkelende Maatschappelijke dienst Sozavo versterkt met voertuigen

Een oplettende burger gaf de politie aan dat één van de verdachten een tas achter een boom had bewaard. Bij een ingesteld onderzoek werd er een buiktasje, inhoudende een vuistvuurwapen van het merk P80 (Glock model) en een patronenhouder met tien scherpe patronen aangetroffen en in beslag genomen.

De verdachte Marvin aan wie het vuurwapen toe behoorde, blijkt niet in het bezit te zijn van een vuurwapenvergunning.

Volgens het voorlopig onderzoek is gebleken dat een woordenwisseling tussen beide partijen is uitgelopen tot een vechtpartij, waarbij C.W. een schotverwonding heeft opgelopen.

Beide verdachten werden met assistentie van het RBTP ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau Centrum. Hangende het onderzoek is de verdachte Marvin door de politie in verzekering gesteld, terwijl de verdachte Takeo na verhoor is heengezonden.

De zaak is voor verder onderzoek overgedragen aan de Recherche van Regio Paramaribo.