Militair en burger ingesloten in berovingszaak Anton Dragtenweg

De 23-jarige Aniel D. en de 25-jarige Maikel L. zijn aangehouden door de afdeling Kapitale Delicten van de politie in verband met een beroving op het terrein van een hotel aan de Anton Dragtenweg.

Op woensdag 2 januari liep een incassoloper van het hotel op het voorterrein van het hotel met in zijn bezit een tas met daarin een groot geldbedrag in Surinaamse dollar, euro’s en Amerikaanse dollar. Hij moest het geld storten op de bank.

Terwijl de incassoloper nog op het terrein liep, kwam een personenauto het terrein oprijden. Een man stapte uit die gewapend was met een vuistvuurwapen. Onder bedreiging met dat wapen werd de tas met geld gestolen.

Na de diefstal stapte de rover weer in de auto. De autobestuurder reed vervolgens met hoge snelheid weg.

Na goede technische- en tactische recherchewerk werd de chauffeur van de vluchtauto in beeld gebracht. Het betreft in deze de 23-jarige Aniel D.

Toen hij begreep dat de politie hem op het spoor zat, meldde hij zich op maandag 7 januari op de afdeling Kapitale Delicten aan in gezelschap van zijn advocaat. Hij werd in verzekering gesteld.

In het verlengde van de aanhouding werd de 25-jarige Maikel L. zichtbaar gemaakt en werd op dinsdag 8 januari aangehouden door het Arrestatie Team.

Maikel L. moet de persoon zijn geweest die de incassoloper, onder bedreiging met een vuistvuurwapen, beroofde.

Maikel L. blijkt officier te zijn in het Nationaal Leger. Naar aanleiding hiervan is hij overgedragen aan de Militaire Politie om voorgeleid te worden. De politie zal samen met de Militaire Politie deze strafzaak verder onderzoeken.

Het gestolen geld is nog niet terug gevonden. Nadere berichten volgen.(GFC)

Overige berichten