fbpx

Milieuorganisaties gaan ‘nieuwe eigenaren’ Cultuurtuin black-listen

GFC NIEUWS- Milieuorganisaties vinden het schandalig dat ex-minister Mike Noersalim, die voor enkele dagen heeft waargenomen bij het huidig ministerie van Grondbeleid & Bosbeheer, delen van de Cultuurtuin heeft verkaveld.
De ontbossingsactiviteiten zijn vrijdag stopgezet door enkele milieuorganisaties en wordt de zaak nu onderzocht door minister Diana Pokie, die vanaf vrijdag daar de scepter zwaait.
“De stukken hebben ons bereikt van de nieuwe eigenaren van cultuurtuin. Deze jonge Surinamers hebben ingestemd met de corrupte uitgaand regering om ons natuurlijk erfgoed toe te eigenen en te vernietigen. Samarja gaat deze mensen samen met betrokken instanties black-listen als natuurschenners. De zaak wordt niet zo gelaten,” reageert de voorzitter van Stichting Samarja, Anwar Alibux.
Hij meent dat diverse personen, waaronder de landmeters en ex-minister Noersalim, “bewust en opzettelijk de Cultuurtuin willen vernietigen voor het accommoderen van partijcriminelen. De grond is 14 juli uitgegeven en er is gepoogd om het heel gebied plat te graven voordat regering Santhoki-Brunswijk zelfs de kans had om zich te oriënteren. Namelijk in 3 dagen voor en tijdens de inauguratie,” aldus Alibux.
Hieronder de personen die in aanmerking zijn gekomen voor een stuk grond in de Cultuurtuin:
109716188 378853469758003 6078661011045508081 n | GFC

OOK INTERESSANT
Nigeriaan met 65 bolletjes cocaïne in maag met spoed naar SEH