fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Milieu-inspecteurs getraind in ‘Integrated Vector Management’

De Caribbean Public Health Agency (CARPHA) is momenteel aangesteld als het uitvoerend orgaan van de Europese Unie (EU) dat belast is met het project ‘Health System Strengthening for the Prevention and Response to Outbreaks of Zika and other Mosquito-Borne Disseases in the Caribbean’. Dit project is uitgestippeld voor een periode van 12 maanden.

In dit kader werden 14 milieu-inspecteurs in de week van 23 tot en met 27 juli getraind door twee afgevaardigden van de CARPHA, Camile White en Rajesh Rajoo.

Het doel van de workshop was om onder andere:

– de medewerkers te trainen in laboratorium technieken, gericht op entomologie;
– het implementeren, maar ook het verbeteren, verzamelen en beheren van data betreffende de Aedes Aegypti muskiet en
– het ontwikkelen en implementeren van feedback mechanismen voor entomologie indexen en vector controle tijdens veldoperaties.

OOK INTERESSANT
GLO-scholen Apoera krijgen brood en sap van Kabinet Vicepresident

Ook aan het Centraal Laboratorium werd een bezoek gebracht. Na de inspectie van EU/CARPHA afgevaardigden, werd geconcludeerd dat het laboratorium voor 75% voldoet aan de eisen, zoals vastgesteld volgens het World Health Organization (WHO) Laboratory Assessment Toolkit.

Tot slot werden er enkele aanbevelingen gedaan aan de leiding, waaronder het overbruggen van de kloof tussen de verschillende afdelingen, het regelmatig uitvoeren van veldinspecties met betrekking tot de Aedes Aegypti muskiet en het uitwisselen van informatie maar ook het gebruik maken van internationale gegevensbestanden die beschikbaar zijn gesteld door de CARPHA.(GFC)