fbpx

Milieu- en sociale analyse afvalbeheer Paramaribo en omstreken gepresenteerd

Het ingenieursbureau ILACO in samenwerking met het consultancybedrijf Royal Haskoning heeft gisteren een presentatie gehouden over het project: “Design and Assessment of the Best Available Techniques and Best Environmental Practices Solid Waste Demonstration Project in Paramaribo”. De resultaten van de milieu- en sociale analyse zijn gepresenteerd en verschillende stakeholders hebben geparticipeerd aan deze sessie.

Het algemeen doel van dit project is het afvalbeheer en daarmee het milieu en de gezondheidssituatie in en rond Paramaribo te verbeteren, door middel van het ontwikkelen van “Best Available Technnologies(BAT) en Best Environmental Practices(BEP)”.

Het branden en het illegaal storten van vaste afvalproducten op verlaten lokaties langs wegen of in nabijgelegen open waterwegen is een gewone zaak geworden als gevolg van een verslechterde infrastructuur met betrekking tot het beheer van afvalproducten. De hoeveelheid vaste afvalproducten geproduceerd door de verschillende sectoren neemt toe en veroorzaakt een enorme druk op het milieu wat leidt tot gebrekkige afhandeling en ongeschikte verwerking onder ongecontroleerde omstandigheden.

BEKIJK OOK
Opvoering veiligheid rondom Onafhankelijkheidsplein vanwege groot evenement zaterdag

De verwerking van afval gebeurt op open stortplaatsen zonder de minimale gezondheids- en veiligheidsvereisten, wat een bron is van vervuiling van het milieu.

De overheid heeft de huidige vuilstortplaats Ornamibo geselecteerd als de locatie voor de nieuwe sanitary landfill.(GFC)