Mijn twee kinderen, vrouw en ik hebben nauwelijks te eten dankzij een buschauffeur

GFC NIEUWS- “Ik heb het zwaar, heel erg. Eigenlijk bestaan er geen woorden om te beschrijven hoeveel verdriet ik heb. De pijn is vreselijk. De stress om te overleven maakt mij zowel lichamelijk als geestelijk enorm kapot. Al lange tijd heb ik slapeloze nachten. Ik pieker maar! Hoe kan ik uit deze vreselijke ellende komen? Uit deze uitzichtloze situatie”.

“Eenvoudige dingen als brood, pindakaas en melk kan ik al lang niet meer kopen. Ook medicijnen aanschaffen gaat niet meer. Als deze al te vinden zijn! Het is gewoon een drama! Vaak moest ik restanten eten zoeken uit vuilniszakken die ik op straat openmaakte. Anders had mijn gezin niets te eten”.

“Wij waren een middenklasse gezin en hadden het redelijk goed. En nu zijn wij zo arm als maar mogelijk is. En dat allemaal door een voormalige buschauffeur (Nicolas Maduro RED…)die nu aan de macht is, die niet weet hoe een land moet worden bestuurd en er een grote puinhoop van heeft gemaakt”, zegt Arthuro aan een correspondent van GFC Nieuws.

Hij is korte tijd geleden op illegale wijze aangekomen op Curaçao. Gevlucht, weg van de ellende in zijn geboorteland Venezuela. Zijn vrouw en kinderen zijn achtergebleven. Arthuro, een Venezolaanse bouwvakker is op zoek naar werk, inkomsten om zijn gezin te onderhouden. “Mijn vrouw en kinderen moeten in ieder geval kunnen eten”, zegt hij.

De Venezolanen gaan al jaren gebukt onder honger en ellende. De oorzaak: een hyperinflatie van duizenden procenten. Basisgoederen zijn hierdoor voor de gewone man onbetaalbaar en bovendien enorm schaars geworden. De gemiddelde burger heeft tot nu toe geen enkel voordeel gehad aan de zogenaamde steun die landen als China, Turkije en Rusland hebben toegezegd.

Arthuro is blij dat veel landen, waaronder de VS druk uitoefenen op Maduro om te vertrekken.

“Deze voormalige buschauffeur Maduro is niet capabel om mijn land op een goed spoor te brengen. Wij, het volk, lijden momenteel op schandalige wijze. Er is simpelweg sprake van een hongersnood. Veel arme kinderen hebben niet te eten! Er wordt nu zelfs rottend vlees te koop aangeboden op straat en op de markt! Mensen gaan dood door een tekort aan voedsel en medicijnen en een overvloed aan extreme stress en criminaliteit. Amerika en Brazilië moeten snel ingrijpen. Wij kunnen niet meer”, legt de Venezolaan uit.

Ook de criminaliteit is volgens hem enorm. “Caracas, de hoofdstad van Venezuela wordt nu aangemerkt als de meest gevaarlijke stad ter wereld. Je leven is niet meer zeker in deze stad. Je kan zo worden vermoord, ontvoerd of beroofd. Het is vreselijk in mijn land. Caracas heeft het hoogste moordcijfer ter wereld, los van oorlogsgebieden. Onze hoop is nu gevestigd op Amerika om ons te verlossen van deze grote ellende. Laat Trump ons zo snel als mogelijk helpen”, aldus de Venezolaan.

Zie ook een filmpje over de ellende in Venezuela door op deze link te klikken>>>https://www.youtube.com/watch?v=HAttn-5lM3Y

 

Overige berichten