fbpx

“Mijn moeders zwangerschapstest voor ik werd geboren, maakte mij invalide”

GFC NIEUWS- Een man gelooft dat hij als invalide is geboren, omdat zijn moeder een hormoonzwangerschapstest deed.

Gary McFarlane, 48, heft zich gevoegd bij campagnevoerders die geloven dat de test verantwoordelijk was voor duizenden afwijkingen bij baby’s, inclusief hartkwalen, hersenschade en ook doodgeboorten.

Primodos werd vanaf 1958 aan vrouwen voorgeschreven, totdat die uit de markt werd gehaald in 1978.

Tegen die tijd hadden ruim 1,5 miljoen Britse vrouwen in het Verenigd Koninkrijk het middel ingenomen.

Toen Gary in 1971 werd geboren, waren zijn armen permanent recht en had hij slechts één vinger en een duim die op beide handen werkte.

Hij had ook klompvoet evenals zwakke spieren in zowel zijn bovenarmen als benen.

Gary uit Glasgow, Engeland, werd overgeplaatst naar een ziekenhuis in Londen, waar hij meer dan 100 pijnlijke operaties gedurende zijn jonge jaren onderging in een poging om zijn armen, benen, handen en voeten te corrigeren.

BEKIJK OOK
Economische illusies van valse profeten

Hij was er altijd van op de hoogte dat zijn moeder Anne, nu 71, Primodos had ingenomen gedurende haar zwangerschap, maar besloot nu pas om de ‘Associatie voor Invalide Kinderen door
Hormoonzwangerschapstesten’ te contacten na het zien van een documentaire dit jaar.

Toen bleek dat er duizenden andere patiënten waren die leefden onder dezelfde omstandigheden en het instituut had benaderd voor een onderzoek.

Het Primodos-schandaal wordt nu door de overheid onderzocht en verwacht wordt dat het komend jaar er een uitspraak volgt.