fbpx
Mijn ex-vriendin chanteerde me nadat ze loog over zwangerschap

GFC NIEUWS- Een slachtoffer van chantage vertelt hoe zijn ex-vriendin hem £30,000 (ruim US$ 39.000) lichter maakte door te doen alsof ze zwanger van hem was.

Het probleem startte drie maanden nadat de 26-jarige man zijn relatie met Chelsea Roberts stopzette.

De 26-jarige moeder van drie kinderen stuurde een tekstbericht waarin ze zei dat ze zwanger was en £600 ( US$ 765) nodig had voor een abortus.

Haar ex, die pas een nieuwe relatie was gestart, zegt: “Er was geen reden om haar niet te geloven”.

“Ik kon mij niet voorstellen dat een vrouw daarover zou liegen”.

Een maand later beweerde de vrouw dat ze de zwangerschap niet had beëindigd en geld nodig had voor een kinderwagen, bedje en babykleding.

Wekelijks gaf de man haar bedragen tussen £20 en £800, hetgeen wekelijks opliep tot £12,000 (US$ 15.530 ) van zijn spaargeld.

Hij zei: “Ze bleef zeggen dat als ik niet betaalde, zij aan de politie zou vertellen dat ik haar had verkracht. Ze zou ook verschijnen op het werk bij mijn vriendin en thuis bij mijn ouders”.

“Ik voelde mij gevangen. Ik was in een nieuwe relatie en dacht dat ik mijn vriendin kwijt zou raken als ik haar zou vertellen”.

Chelsea stuurde dagelijks ruim 20 dreigberichten.

“Een avond kon ik het niet meer aan en zei dat ik geen geld meer had. Ze bedreigde me toen met de stap naar de politie te gaan en vertellen dat ik haar had verkracht”.

De vrouw maakte 20 valse Facebook-accounts en stuurde een hoop berichten voor de nieuwe vriendin van de man.

Na zeven maanden zei de vrouw dat ze een premature bevalling had en dat de babyjongen ernstig ziek was; hij had hartproblemen.

“Ik moest dagelijks geld opsturen, zodat ze naar het ziekenhuis kon. Wanneer ik vroeg om de jongen te zien, zei ze dat het niet mogelijk was omdat hij te ziek was”.

“Ik begon alles vreemd te vinden en eiste om de baby te zien, waarop ze zei dat hij was gestorven. Ik moest ruim US$ 1100 sturen voor zijn begrafenis”.

“De dag waarop de begrafenis van mijn baby zou moeten plaatsvinden, was een heel moeilijk moment voor me. Ik moest thuiszitten en eraan denken dat mijn kind dat ik nooit heb gezien, werd begraven”.

De vriendin van het slachtoffer, die leerkracht is, kwam op een gegeven moment erachter dat er sprake was van bedreigingen van de ex en haalde hem over om aangifte te doen.

Roberts werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden, maar zat uiteindelijk maar twee uit.

In hoger beroep werd haar vonnis gewijzigd in twee jaar voorwaardelijke gevangenisstraf en hoeft ze het slachtoffer niet te compenseren.

“Er heeft geen gerechtigheid plaatsgevonden”, zegt de man die anoniem wenst te blijven, omdat hij zich enorm schaamt dat hij zich heeft laten beetnemen.

“Ze nam zoveel geld van me en kreeg nauwelijks celstraf. Als het een man was die een vrouw had gechanteerd, zou die wel jarenlang worden opgesloten.”

Meer nieuws

22 crècheleidsters SBEC ontvangen diploma

GFC NIEUWS- De Stichting Beheer en Exploitatie Crèches (SBEC) heeft 22 studenten klaargestoomd tot volwaardige crècheleidsters. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele…

350 laaggeprijsde overheidswoningen in gevaar

GFC NIEUWS- Een woningbouwproject met als doel het opzetten van 350 laaggeprijsde huizen, verkeert in gevaar. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele…

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…

Lions biedt gratis diabetestest aan

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central is met ondersteuning van haar moederclub Lions Club International gestart met een diabetesproject om het bewustzijn over de gevaren…