fbpx

Middelbare school staakt lessen omdat ramen niet open kunnen in kader preventie coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Een middelbare school heeft besloten de lessen te schrappen omdat de ramen niet open kunnen. Omdat de luchtventilatie daardoor niet optimaal is, bestaat er een veel groter risico op coronabesmettingen.

De rector van het Hermann Wesselink College in Amstelveen wil volgens diverse media eerst zekerheid hebben dat de verse luchttoevoer op een bevredigend niveau komt voordat de lessen weer kunnen beginnen.

Ook In Suriname gaan er steeds meer stemmen op om te eisen dat de ramen van kantoren worden opengehouden.

Onderzoek toont aan dat veel personen besmet kunnen raken met het coronavirus wanneer er in een gesloten ruimte onvoldoende verse luchtventilatie is.

Bij ademen, praten, hoesten, schreeuwen, zingen, gapen en niezen komen er aerosols/microdruppeltjes vrij die het coronavirus van een besmet persoon kunnen bevatten en urenlang in de lucht kunnen blijven zweven en zich vervolgens vele meters verder kunnen verplaatsen.

BEKIJK OOK
Slachthuizen vrezen banenverlies door langdurige acties keurmeesters LVV

Een afstand van 2 meter bewaren is in deze gevallen dus helemaal niet afdoende!

De aerosols dringen diep de longen binnen waar het coronavirus zich sneller en makkelijker kan vast nestelen. Deze besmettingsroute zorgt voor veel heftigere klachten, laten steeds meer topexperts weten.

Door ramen open te houden, dus bij beter ventileren, kunnen veel besmettingen worden voorkomen omdat de aerosols dan snel worden opgelost.

Ook de airco’s moeten beter afgesteld worden, de lucht moet niet recirculeren. Er moet verse lucht van buiten naar binnen worden aangevoerd.