Micro-organismen op tandenborstel toch niet allemaal van toilet

GFC NIEUWSREDACTIE- Volgens eerdere berichten zaten tandenborstels vol poepbacteriën.

Aangevoerd werd dat de tandenborstel onder andere besmet kan raken door je toilet zonder gesloten deksel door te spoelen. De poepdeeltjes vliegen in het rond en landen op je tandenborstel.

Ook wanneer je tandenborstel even op de grond is gevallen, pikt het meteen alle bacteriën op die onder andere via je voeten in de badkamer werden meegebracht.

Een nieuwe studie “Operation Pottymouth” laat echter zien dat de meeste micro-organismen op de tandenborstel van het eigen lichaam zijn, schrijft Scitech Daily.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Surinaamse vrouw die dacht dat ze HIV- besmet was en in hel leefde kan weer rustig ademhalen

In je mond komen honderden verschillende types voor die na het poetsen op je tandenborstel achterblijven. Al na slechts twee dagen groeien en broeien er bacteriën, virussen en schimmels op je tandenborstel.

“Ik zeg niet dat je geen bacteriën van je toilet op de tandenborstel kan krijgen, maar uit de studie blijkt dat het overgroot deel van de micro-organismen op je tandenborstel komt uit je mond,” werd aangehaald door de onderzoekers.

Overige berichten