fbpx
Michel Nathoe volgt Level 1 Coaches cursus met succes

De United World Wrestling (UWW), de overkoepelende wereld worstelfederatie, organiseerde onlangs in samenwerking met de United World Wrestling Americas (UWWA), de Colombiaanse Worstelfederatie, het Colombiaans Olympisch Comite en Olympic Solidarity, een Level 1 coaches cursus in Rio Negro, Colombia.

Aan de coaches cursus namen 15 personen deel. De vertegenwoordiger van Suriname was Michel Nathoe. Naast Suriname en gastland Colombia waren er ook personen uit Puerto Rico, Bolivia en Peru aanwezig. Doel van de training was om de coaches van de UWWA-lidlanden ook internationaal te certificeren.

De UWW is thans diep aan het beraden om vanaf 2016 uitsluitend internationaal gecertificeerde coaches toe te laten tijdens UWW-gerelateerde toernooien. Vandaar dit plan van aanpak om overal ter wereld deze cursussen te laten plaats vinden. Na het behalen van de Level 1-certificaat, bestaat de mogelijkheid de Level 2 en Level 3 te volgen.

Behalve de coaches cursus, was er een driedaagse scheidsrechtersclinic. Nathoe is internationaal Level III scheidsrechter. Hij ronde de cursus, die volledig in de Spaanse taal werd verzorgd, succesvol af.

De cursusleider tevens hoofddocent was de Mexicaan David Lopez. Hij is ook Regional Development Officer van de UWW voor de Americas. De leerstof bestond uit een theoretisch en praktisch gedeelte.

Het belangrijkste deel van de cursus was gericht op het praktisch gedeelte. Er is bijzonder veel aandacht gevestigd op plan-structuur, hygiëne en veiligheid van de atleten, duur van een training, zelfreflectie en analyseren, communicatie, feedback/respect en technieken.

Aan het praktijkexamen was een opdracht gekoppeld over het verzorgen van een trainingssessie van 40 minuten aan beginnelingen, jongens/meisjes en gevorderde atleten aan de hand van de Grieks-Romeinse en Vrijestijl.

Tijdens de scheidsrechterclinic is uitleg gegeven over de scorebord, tijdwaarneming, wedstrijdindeling, weging en matchmaking, eindranking en atleten database. Ook zijn de nieuwe wedstrijdregels besproken en de beoordeling van de technische punten.

 

 

Meer nieuws

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…