fbpx

Meye moet ophouden: kans op overlijden door val of verkeersongeluk is velen malen groter dan door prikje

INGEZONDEN- In het leven loop je zodra je bent geboren altijd risico om bijvoorbeeld door een ziekte, ongeval of criminele daad om het leven te komen.

Als je in de auto stapt en de weg opgaat loop je risico’s op overlijden, maar ook als je gaat zwemmen in de kreek of in het zwembad, of op een ladder gaat staan om iets op te hangen. De dood ligt altijd op de loer.

Zelfs bij het traplopen kan je struikelen en het leven laten. Gemiddeld sterven alleen in Nederland al bijna 5000 mensen per jaar door een val. Deze onfortuinlijke personen zijn uitgegleden of ergens over gestruikeld.

Als je rookt, zuipt, ongezond eet en drinkt, frequent pijnstillers slikt, bepaalde stimulerende middelen gebruikt, gevaarlijk werk doet en ga zo maar door, is er ook een veel grotere dreiging dat je vroegtijdig de pijp uit gaat!

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Impotente mannen met een te klein geslachtsdeel vinden hulp uit de natuur

Kortom: het leven staat niet los van risico’s.

Net zo is er een risico dat je het leven laat of ernstig ziek op de IC terecht komt als je geïnfecteerd raakt met het virus. De cijfers in Suriname spreken voor zich.

Dagelijks wisselen een heleboel met het virus besmette personen het tijdige met het eeuwige, waaronder relatief ook jonge mensen.

De ziekenhuizen liggen vol mensen die het erg moeilijk hebben. En met de komst van de Delta- variant zal dat alleen maar toenemen indien er niet snel en voldoende wordt geprikt.

Ik kan u garanderen dat de getroffenen nu nog in leven zouden zijn of rustig thuis zouden zijn, dus niet in het ziekenhuis of in hun graf, indien ze hun prikjes hadden genomen.

In ieder geval zouden ze niet het leven hebben gelaten ten gevolge van een besmetting met het virus.

De hele discussie die nu gevoerd wordt door personen die tegen het prikken zijn is belachelijk, want ze komen met totaal invalide argumenten! De informatie die ze verstrekken klopt vaak niet, is verdraaid of uit z’n verband gerukt! De ondeskundigheid druipt er van af!

Je merkt dat deze pseudo – deskundigen verkeerde informatie hebben gehaald op het net en totaal niet snappen waar het over gaat!

OOK INTERESSANT
Hindoestaanse verzetsstrijders Mathoora, Ramjanee en Rajgaroo vereeuwigd

De kans op ernstige complicaties na toediening van een prikje is honderden keren kleiner in vergelijking met die wanneer iemand besmet is geraakt. Een onvergelijkbaar groot verschil, vooral wanneer er sprake is van onderliggende klachten.

In Suriname heeft een merendeel onderliggende aandoeningen, waaronder overgewicht.

Daarbovenop lijdt driekwart een erg ongezond leven. Veel zitten of liggen haast de hele dag, bewegen te weinig en eten en drinken erg ongezond.

En tal van hen hebben vaak een te hoog HBA1c, hun diabetes is niet goed onder controle, mede door de overtollige rotzooi die men dagelijks eet en drinkt in combinatie met te weinig lichaamsbeweging.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Surinaamse VrouwenCollectief adviseert dubbele mondkapjes in de strijd tegen COVID

Het zelfde geldt voor de tienduizenden in ons land met hypertensie. Al deze mensen zijn net als allen met overgewicht, te hoge glucosewaarden en een ongezonde leefstijl onderhevig aan chronische ‘inflammation’.

Een verstandig persoon maakt altijd een risicoafweging en laat zich niet misleiden door nonsensverhalen.

De kans om te overlijden na besmetting met het virus voor deze grote groep kwetsbaren binnen onze gemeenschap, maar ook op langdurige ernstige gezondheidsklachten, is gigantisch in vergelijking met de extreem zeldzame bijwerkingen die kunnen ontstaan na een prikje.

De mogelijkheid dat u komt te overlijden na een val of verkeersongeval is zelfs honderd keren groter dan wanneer u een prikje neemt. Laat u dus niet nodeloos bang maken voor een prikje dat misschien wel uw leven kan redden of  u een verblijf op de IC kan besparen.

Mijn vriendelijk verzoek aan de heer Meye is om op te houden met het verkeerd adviseren van deze grote groep mensen. Alleen een dwaas gaat onze kwetsbaren, en dat is een zeer groot deel, adviseren om geen prikje te nemen! Het is een gevaarlijke bezigheid die veel mensen het leven kan kosten en wellicht al heeft gekost!

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]