Mexico zal voor muur betalen, zei Trump – maar voorlopig betaalt VS Mexicaanse muren

Redactie GFC Nieuws — Amerika bezwoer dat Mexico zou betalen voor de Amerikaanse muur bij de grens tussen de twee landen. Ondernemende Mexicanen laten echter de VS betalen voor de muurtjes rond hun woningen.

De VS plaatste lagen vlijmscherp prikkeldraad op de muur om de zuiderburen weg te houden. Donald Trump schreef een triomfantelijke tweet erover: onder ons bewind wordt niet over de muur geklommen, beweerde hij trots.

Enkele maanden later lijkt Trump op punten achter te staan. Op diverse plekken is het puntdraad van de muur verdwenen. Iets verderop, aan de Mexicaanse kant, zijn de omheiningen van woningen versterkt met prikkeldraad, dat verdacht veel lijkt op wat ooit uit Amerikaanse prikkeldraadfabrieken kwam.

Politiechef Marco Antonio Sotomayor Amezcua van Tijuana bevestigt dat de Amerikanen zijn hulp hebben gevraagd bij de vermoedelijke draaddiefstal.

“We weten over de diefstal van prikkeldraad omdat de Amerikaanse autoriteiten om onze hulp hebben gevraagd,” zegt Sotomayor. Maar, voegt hij eraan toe: veel kan hij niet doen, omdat de dieven er altijd reeds vandoor zijn wanneer hij met zijn manschappen bij de muur arriveert.

En in Mexico ben je nu eenmaal onschuldig tot het tegendeel bewezen is.

Overige berichten