Mexico schenkt ventilatieapparatuur aan Suriname

GFC NIEUWSREDACTIE- Een delegatie van het Mexicaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkelingssamenwerking (AMEXID) is vandaag 3 juni naar Suriname afgereisd voor de schenking van twee medische ventilatieapparaten.

De delegatie bestaande uit de Executive Director van AMEXID Laura Elena Carrillo Cubillas, Director General Mesoamerican Project Gloria Sandoval Salas, Consultant Carlos Alfredo Sánches Barón, Brigadier-Generaal Manuel Alejandro Velazco Villanueva en de crewmembers van de Mexicaanse Luchtmacht, heeft de schenking gedaan namens de Mexicaanse overheid.

Bij aankomst op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven (JAP) is de delegatie opgevangen door de directeur Algemeen Beheer en Consulaire Zaken van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Luziano Truideman en de directeur van Volksgezondheid Rakesh Gajadhar Sukul.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: India overweegt inwoners slechts 1 prik AstraZeneca te geven

Verder waren ook aanwezig de plaatsvervangend bevelhebber van het Nationaal Leger luitenant-kolonel Werner Kioe A Sen, onderdirecteur van Volksgezondheid Tania Sanrochman-Kioe A Sen en Henk Esajas Honorair Consul van Mexico in Suriname.

De schenking doet Mexico aan Suriname om de gezondheidssector verder te versterken en beter bewapend te zijn in de strijd tegen COVID-19.

De Surinaamse overheid is Mexico zeer erkentelijk voor deze schenking.

Overige berichten