fbpx
Mexico schenkt beademingsapparaten aan Suriname

GFC NIEUWS- Tijdens een virtuele bijeenkomst die woensdag is gehouden, heeft de symbolische overhandiging plaatsgevonden van een 16-tal beademingsapparaten aan acht Caraïbische landen, waaronder Suriname.

De minister van Buitenlandse Zaken van Mexico heeft hiertoe de officiële aankondiging gedaan en de aanwezige Caraïbische vertegenwoordigers hebben hun bijzondere erkentelijkheid betuigd tegenover deze geste, die benadrukt is als een tastbaar resultaat binnen het raamwerk van zuid-zuid samenwerking.

Deze beademingsapparaten zijn in Mexico vervaardigd, en moeten gezien worden als de bescheiden bijdrage die dat land wenst te leveren in de wereldwijde strijd tegen de Covid-19-pandemie. Voor het gebruik van de apparaten zal er training worden verzorgd door deskundigen uit Mexico.

Bijzonderheden omtrent de verscheping en verdere afhandeling zullen binnenkort worden gecommuniceerd met de landen die in aanmerking zijn gekomen voor deze donatie.

Suriname is Mexico zeer erkentelijk voor de geste en onderstreept de goede banden tussen beide landen die uitgebreid en verdiept zullen worden tot wederzijds voordeel.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.