fbpx

Mexico schenkt beademingsapparaten aan Suriname

GFC NIEUWS- Tijdens een virtuele bijeenkomst die woensdag is gehouden, heeft de symbolische overhandiging plaatsgevonden van een 16-tal beademingsapparaten aan acht Caraïbische landen, waaronder Suriname.
De minister van Buitenlandse Zaken van Mexico heeft hiertoe de officiële aankondiging gedaan en de aanwezige Caraïbische vertegenwoordigers hebben hun bijzondere erkentelijkheid betuigd tegenover deze geste, die benadrukt is als een tastbaar resultaat binnen het raamwerk van zuid-zuid samenwerking.
Deze beademingsapparaten zijn in Mexico vervaardigd, en moeten gezien worden als de bescheiden bijdrage die dat land wenst te leveren in de wereldwijde strijd tegen de Covid-19-pandemie. Voor het gebruik van de apparaten zal er training worden verzorgd door deskundigen uit Mexico.
Bijzonderheden omtrent de verscheping en verdere afhandeling zullen binnenkort worden gecommuniceerd met de landen die in aanmerking zijn gekomen voor deze donatie.
Suriname is Mexico zeer erkentelijk voor de geste en onderstreept de goede banden tussen beide landen die uitgebreid en verdiept zullen worden tot wederzijds voordeel.

BEKIJK OOK
Paris Club akkoord met schuldherschikkingsvoorstel van ruim US$ 100 miljoen