fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Mexico bezuinigt, cancelt helikopterdeal met Amerikanen

De nieuwe president van Mexico wil bezuinigen en zal daarom een miljardendeal met een Amerikaanse vliegtuigbouwer afblazen.

President Andres Manuel Lopez Obrador, een uitgesproken criticus van Donald Trump, wil af van de deals die zijn voorganger, Enrique Peña Nieto, met verschillende Amerikaanse bedrijven sloot.

De nieuwe leider, die eerder deze maand de presidentsverkiezing won, zei woensdag dat Mexico de rekeningen niet zal kunnen betalen.

Een van de orders die zal worden geannuleerd is een bestelling bij Lockheed Martin voor acht MH-60R Seahawk helikopters die bestemd waren voor de marine. Daar zou Mexico 1,36 miljard dollar voor moeten neertellen.

OOK INTERESSANT
VHP: reflectie 3 jaar na stembusgang 2020

De 787 Dreamliner die Nieto in 2016 aanschafte voor 218,7 miljoen dollar, moet ook terug naar vliegtuigbouwer Boeing.

Lopez Obrador beloofde woensdag dat hij de salarissen van overheidsfunctionarissen zal verlagen en de praktijk van levenslange pensioenen voor voormalige presidenten zal beëindigen. “Het is tijd voor de overheid om de buikriem aan te halen”, benadrukte hij.

Foto: Lockheed Martin