fbpx
Mexicaanse burgemeester die ‘politie opdracht gaf mensen te ontvoeren’, zelf ontvoerd en geëxecuteerd door gangsters

GFC NIEUWS-  Een burgemeester in Mexico werd vorige week ontvoerd en geëxecuteerd door gangsters, slechts enkele maanden nadat ze politieagenten zou hebben geïnstrueerd om mensen te ontvoeren.

De politie vond het lichaam van burgemeester Florisel Ríos woensdag liggend op een onverharde weg in de Mexicaanse stad Medellín de Bravo. Ze was twee keer in het hoofd geschoten.

De moord op de burgemeester komt slechts vier maanden nadat een voormalige politiechef in juli verdween en sindsdien niet meer is gezien.

Hij verscheen geblinddoekt in een video en beschuldigde burgemeester Ríos en andere functionarissen ervan opdracht te hebben gegeven tot ontvoeringen van inwoners die in het gebied wonen. De burgemeester beschreef de beschuldigingen als onzin.

Volgens de autoriteiten in Mexico staan meeste moorden in het land in verband met drugsbendegeweld.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.