fbpx

Mexicaans kartel verontschuldigt zich voor ontvoering en moord op Amerikanen

GFC NIEUWSREDACTIE- Een Mexicaans drugskartel dat beweert dat zijn leden achter de brutale ontvoering van vier Amerikanen zaten vorige week, overhandigde vijf van de leden en liet een verontschuldigingsbriefje achter, meldden Mexicaanse media en The Associated Press.

Foto’s die op sociale media circuleren, tonen vijf mannen op de stoep met hun handen vastgebonden – vier van hen zonder hemd- voor een pick-uptruck, die een handgeschreven excuusbrief op de voorruit heeft.

AP meldde een kopie van de brief te hebben verkregen van een wetshandhavingsbron in Tamaulipas, de Mexicaanse staat waar de Amerikaanse reizigers werden aangevallen. Twee van hen werden gedood en een andere raakte gewond bij een schietpartij vrijdag kort na aankomst in de grensstad Matamoros voor cosmetische chirurgie.

OOK INTERESSANT
Xi Jinping zegt dat China klaar is om met Rusland samen te werken om 'de wereldorde te beschermen'

De autoriteiten hebben gezegd dat kartelleden hen waarschijnlijk hebben aangezien voor drugssmokkelaars en hen hebben ontvoerd nadat ze hun busje hadden neergeschoten.

In de brief verontschuldigde de Scorpions-factie van het Golfkartel zich bij de inwoners van Matamoros, een Mexicaanse vrouw die werd gedood door een verdwaalde kogel en de vier Amerikanen en hun families.

“We hebben besloten om degenen die direct betrokken en verantwoordelijk waren bij de gebeurtenissen, die te allen tijde handelden onder hun eigen besluitvorming en gebrek aan discipline, over te dragen”, luidt de brief, eraan toevoegend dat die mensen tegen de regels van het kartel waren ingegaan.