fbpx
Meulenhof ondersteunt proces conceptwet Grondenrechten

GFC NIEUWS- Patricia Meulenhof, gewezen directeur op het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO), thans ter beschikking van de minister van RO, ondersteunt het proces dat is ingezet om te geraken tot het oplossen van de grondenrechtenproblematiek in Suriname.

Meulenhof is ook jurist en docent. Minister Edgar Dikan had haar afgelopen week als topfunctionaris van RO opgeroepen.

De ontwerpwet houdende ‘Wet Collectieve Rechten Inheemse en Tribale Volken’ ligt nu ter behandeling bij de Raad van Ministers (RvM).

In dat kader is zij door minister Dikan gevraagd haar bijdrage te leveren, door middel van het becommentariëren van de conceptwet. Het beleid van de regering is erop gericht breed draagvlak te creëren voor de conceptwet.

Hij heeft haar een exemplaar van de conceptwet Grondenrechten overhandigd, zodat zij die kan bestuderen en van commentaar voorzien. De minister benadrukte aan Meulenhof dat zowel de negatieve als positieve bevindingen vanuit diverse invalshoeken op de conceptwet zullen bijdragen aan een breder draagvlak.

In het verlengde daarvan kan het leven van de Inheemse en Tribale Volken worden verbeterd.

De opdracht aan Meulenhof sluit aan op een herhaalde oproep van de minister dat hij alle krachten en deskundigheid nodig heeft en alle beschikbare energie zal inzetten.

Nu de conceptwet publieksgoed is, heeft minister Dikan ook anderen die niet verbonden zijn aan het ministerie uitgenodigd om hun bijdrage te leveren.

Meulenhof heeft zich bereid verklaard om samen met het ministerie ervoor te zorgen dat de ingeslagen weg tot succes leidt en dat het grondenrechtenvraagstuk eindelijk wordt opgelost.

Nadat het Traditioneel Gezag van Inheemse en Tribale Volken eind september mandaat hebben gegeven aan het Management Team Grondenrechten (MT), is het concept in raptempo afgerond.

Het MT stond gedurende het proces voortdurend in nauw contact met het traditioneel gezag van alle Inheemse en tribale stammen in Suriname. De conceptwet is voor het grootste deel opgebouwd uit de inzichten die ze hebben gegeven tijdens de consultatiemeetings.

Ook de bijdragen van organisaties in het binnenland, het bedrijfsleven, politieke partijen en maatschappelijke groepen die met of zonder uitnodiging op de meetings aanwezig waren zijn meegenomen.

Bij de overhandiging van de conceptwet door het MT aan de minister van RO hebben de leiders van zowel de Inheemse als Tribale Volken unaniem hun ondersteuning uitgesproken.

Ze hebben hun gemeenschappen opgeroepen deze kans aan te grijpen en alles te doen om het concept te opwaarderen tot wet.

Ze spraken de hoop uit dat De Nationale Assemblee ook steun verleent en de wet goedkeurt, omdat elke voorstander van deze wet ook een voorstander zou zijn van het binnenland.

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…