METS verwelkomt tweede cruise ship voor het jaar

Op maandag 1 en dinsdag 2 april was het aan METS Travel & Tours weer eens de eer om voor de tweede keer dit jaar gasten van een cruise ship te mogen verwelkomen.

Dit schip Serenissima van de maatschappij Noble Caledonia uit Engeland, dat eerder in 2016 in Suriname is geweest, heeft vanaf 19 maart diverse landen in de regio aangedaan alvorens hier bij onze haven aan te meren.

Deze landen zijn: St Nevis, Antigua Guadeloupe Dominica, St Lucia, St Vincent, Greneda, Tobago, Trinidad en Guyana.

Het nieuwe van deze ervaring was dat Suriname de laatste stop was. Hetgeen betekende dat de METS , deze toeristen naast rondleiden in Suriname ook meteen kon begeleiden naar de Johan Adolf Pengel Luchthaven waar zij met het vliegtuig terugkeerden naar Europa.

Circa 80 gasten voornamelijk Engelsen, heeft de METS warm onthaald middels een culturele show van de inheemse groep, S.C.V. Paremuru. De gasten hebben spontaan genoten. Zij hebben verder meegedanst en zichtbaar deelgenomen aan de Paramaribo city tour, waarbij ze naast historische gebouwen en musea bezichtigen ook konden shoppen naar souvenirtjes.

Te Plantage Peperpot in het Natuurpark hebben ze een tipje van jungle ervaring meegekregen en geleerd over de geschiedenis van deze voormalige cacao en koffie plantage. Dik tevreden over de Lunch bij het Peperpot Boutique hotel vertrokken deze “Cruise ship” toeristen onder begeleiding van de METS naar onze Luchthaven voor de terugkeer naar hun land.

Cruise ship toerisme heeft een positieve impact op het vergroten van werkgelegenheid en de verdiencapaciteit van Suriname. Dit jaar hoopt de METS, nog 3 cruise ships te mogen verwelkomen.