fbpx

#MeToo op justitiële werkvloer: Amerikaanse Justitiemedewerker kan ongestraft zijn seksuele gang gaan

Een hoge functionaris bij het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft zich schuldig gemaakt aan seksueel molest van vrouwelijke ondergeschikten. De man loog over zijn daden, maar werd door zijn werkgever in bescherming genomen. Zijn identiteit wordt geheim gehouden.

In één geval eiste hij seks van een ondergeschikte in ruil voor een bevordering. Hij randde een andere vrouw aan nadat zij weigerde in te gaan op zijn toenaderingspogingen, staat in een rapport van de inspecteur-generaal van Justitie. Hij zou nog enkele andere vrouwen seksueel hebben gemolesteerd.

Naast zijn patroon van intimidatie en misbruik van vrouwelijke werknemers, had de ambtenaar ook een langdurige seksuele relatie met een ondergeschikte. Hij gaf niet alleen leiding aan zijn geliefde, maar ging ook over haar prestatiebeoordelingen en gaf haar zelfs promoties terwijl ze samen sliepen.

OOK INTERESSANT
Stichting Platform Frambo Nederland en NPS doneren aan het SVZ

Het rapport veroordeelt het gedrag van de ambtenaar als ‘ethisch wangedrag, seksuele intimidatie en aanranding, alles in strijd met de wet, federale regelgeving en DOJ-beleid’ en vindt zelfs dat de consensuele relatie een mogelijke overtreding van de DOJ-voorschriften is.

De man is nooit vervolgd en wordt bovendien afgeschermd door Justitie.