fbpx
#MeToo onder water — Commandant onderzeeboot ontslagen na ‘verkrachtingslijst’: ‘Maak er geen drama van’

Redactie GFC Nieuws — De commandant van een Amerikaanse onderzeeër is ontslagen omdat hij niet in staat zou zijn leiding te geven. Hij deed nauwelijks iets nadat hij ontdekte dat er een “verkrachtingslijst” op zijn schip circuleerde. De marine heeft, als het gaat om seksuele intimidatie, de slechtste reputatie in het Amerikaanse leger, bleek uit een onderzoek van het Pentagon in 2014.

De bemanning van de USS Florida had een “verkrachtingslijst” waar alle vrouwelijke bemanningsleden op stonden. De vrouwen waren gerangschikt volgens een sterrensysteem om aan te geven wie het meest in aanmerking kwam voor verkrachting.

De manlijke medewerkers brachten elke paar weken hun stem uit om te bepalen wie verkracht moest worden. De lijst werd bewaard op het computersysteem van de onderzeeër.

De meerderen van gezagvoerder Gregory Kercher beschouwden zijn inspanningen om de zaak aan te pakken als “minimaal, onvoldoende om een incident van deze omvang aan te pakken.”

Bovendien zou hij onderzoekers hebben ontmoedigd om de lijst te bespreken. Hij zou tegen een van hen hebben gezegd het “rustiger aan te doen” omdat hij “te zeer bij de zaak betrokken raakte”.

Vrouwen die zich zorgen maakten over de lijst kregen te horen dat ze het moesten “opzuigen” en er geen drama van moesten maken.

Foto: Wikipedia

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.