Methodisten klagen Amerikaanse pg aan voor misbruik Bijbel

Een groep van 640 Methodisten heeft een ‘kerkaanklacht’ ingediend tegen de Amerikaanse procureur-generaal Jeff Sessions vanwege onder andere misbruik van de Bijbel voor politieke doeleinden.

Sessions staat aan de basis van het Amerikaanse beleid om kinderen van migranten en asielzoekers weg te halen bij hun ouders en op te sluiten in kooien.

Dat beleid leidde internationaal tot hevige verontwaardiging, onder meer bij religieuze leiders, onder wie paus Franciscus

Vooral bij deze groep was de boosheid groot toen Sessions, zondagsschoolmeester bij de Methodisten, het Bijbelboek Romeinen 13 aanhaalde om het beleid te legitimeren.

Kindermishandeling

De ondertekenaars zeiden in hun klacht dat zij hoopten een rechtszaak tegen Sessions in het kerkelijke gerechtssysteem te vermijden, en in plaats daarvan een minder formeel ‘verzoeningsproces’ verkozen.

“Wij, de ondergetekende leken en geestelijken van de United Methodist Church” klagen hun collega Jefferson Beauregard Sessions aan “voor de strafbare feiten van kindermishandeling, immoraliteit, rassendiscriminatie en verspreiding van doctrines in strijd met de leer van de Verenigde Methodistenkerk.”

Volgens de regels van de Methodisten kan elk lid een klacht indienen tegen elk ander lid op basis van diens gedrag of een vermeende schending van het Book of Discipline, de wet en doctrine van de United Methodist Church.

Foto: Dry Pond United Methodist Church