Methode gevonden om haarverlies te stoppen bij kankerpatiënten tijdens chemotherapie

GFC NIEUWS- Voor velen die chemotherapie ondergaan, kan het verlies van haar een van de meest schrijnende bijwerkingen zijn.

Maar een nieuwe studie kan een doorbraak brengen in de behandeling om haarverlies te stoppen.

Onderzoekers van de Universiteit in Manchester, Engeland, hebben een nieuwe strategie ontwikkeld om de haarfollikels te beschermen tegen taxanen – kankerdrugs die kunnen zorgen voor permanente haarverlies.

Het team concentreerde zich op een nieuwe type drugs CDK4/6 remmers, die celverdeling blokkeren en al zijn goedgekeurd als doelgerichte kankertherapieën.

Taxanen worden gewoonlijk toegepast voor de behandeling van borst – en longkanker, maar de meeste patiënten zijn bewust van permanente haarverlies als gevolg van de behandeling.

Bekijk ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> Afslanksysteem Constantin werkt het beste volgens Amerikaans wetenschappelijk onderzoek

Meer gezondheidsnieuws

Verspreiding coronavirus neemt af, zegt WHO

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe coronavirusinfecties loopt terug in China, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van nieuwe medische rapporten. Bekijk ook een ander interessant…

Wimperachtige haargroei in mond van vrouw

GFC NIEUWS- Een Italiaanse vrouw ontwikkelde een zeldzame, letterlijk huiveringwekkende ziekte. Bekijk ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> Afslanksysteem…

Wetenschappers verklaren waarom we hikken

GFC NIEUWS- In een nieuwe studie hebben wetenschappers van de Universiteit van Londen onthuld waarom we hikken, en waarom deze irritante gewoonte zo belangrijk is….