fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Meteorologische Dienst stelt klimatologische data digitalisering in werking

De Afdeling Meteorologische Dienst Suriname(MDS) van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie(OWT&C) beschikt over een nieuw systeem voor het verwerken van data. Dit systeem voor “klimatologische data digitalisering” is officieel in gebruik genomen op woensdag 12 december in het gebouw van de MDS.

Deze afdeling draagt bij aan de veiligheid van Suriname door informaties van weersomstandigheden te verzamelen en door te geven aan de verschillende actoren. In deze tijd is digitalisering niet meer weg te denken, ook een tijd waarbij klimaatsverandering duidelijk zichtbaar is. Dit project is heel belangrijk voor de nieuwsdienst en in het bijzonder voor Suriname om klimatologische data vast te leggen.

De MDS, United Nations Development Programme (UNDP), OWT&C, Suricorps en de Anton de Kom Universiteit van Suriname hebben gewerkt aan de totstandkoming van dit project zegt Mitro Sallons, hoofd van de MDS. Ze geeft verder aan dat het project begin 2018 is gestart en in juli de proeftest is gedraaid.

OOK INTERESSANT
Rastafarian federatie Suriname vraagt hulp landbouwproject

De informatie over temperatuur, wind, neerslag, luchtdruk en alle andere klimatologische factoren worden digitaal vastgelegd en daarna in de databank geplaatst. De toegang tot informatie wordt hierdoor makkelijker gemaakt voor mensen die een studie of wetenschappelijk onderzoek doen. Verschillende generaties zullen gebruik maken van de informatie die nu worden vastgelegd. “Het ligt in de bedoeling om door te gaan met het traject zodat wij een continue databank hebben,” zegt Mitro Sallons.(GFC)