fbpx

Meta ontslaat nog eens 10.000 werknemers

GFC NIEUWSREDACTIE- Meta, de eigenaar van Facebook en Instagram, zei dinsdag dat het van plan was om ongeveer 10.000 werknemers te ontslaan, of ongeveer 13 procent van zijn personeelsbestand.

Het zou de tweede bezuinigingsronde van het techbedrijf zijn sinds november. Mark Zuckerberg, de chief executive, heeft 2023 uitgeroepen tot het ‘jaar van efficiëntie’.

De herstructurering, waarbij ook nog eens 5.000 onvervulde vacatures worden afgesloten zonder aanwerving, komt minder dan zes maanden nadat het bedrijf een nieuwe golf van 11.000 ontslagen aankondigde.

Op het hoogtepunt in 2022 was Meta gegroeid tot 87.000 werknemers wereldwijd, waarbij een aanzienlijk deel van die aanwerving plaatsvond sinds het begin van de Covid-pandemie.

“Dit zal moeilijk zijn en daar kun je niet omheen”, schreef Zuckerberg in een blogpost. “In de komende paar maanden zullen organisatieleiders herstructureringsplannen aankondigen die gericht zijn op het afvlakken van onze organisaties, het annuleren van projecten met een lagere prioriteit en het verlagen van onze wervingspercentages.”

Herstructureringen en ontslagen in de techgroepen van Meta worden eind april verwacht en in bedrijfsgroepen eind mei.