fbpx

Met een tekort aan geld kun je niet gelukkig zijn en ga je ook eerder naar je graf

INGEZONDEN- Het zijn heel vaak juist de mensen die geen of weinig geld hebben die steeds beweren dat geld niet gelukkig maakt.

Een ander vaak gehoorde cliché uitspraak is dat je al het geld toch niet mee kan nemen in je graf.

Een deel van hen weet in hun achterhoofd heel goed dat deze uitspraken dit ten dele klinkklare onzin is en alleen maar wordt gebruikt om hun onvrede te sussen.

Want geld biedt inderdaad geen garantie tot geluk, maar anderzijds is de kans op het ongelukkig door het leven gaan met te weinig geld veel groter.

Mensen met een chronisch gebrek aan geld hebben vaker stressmomenten, slapen minder goed en moeten zich veelal kapot werken om hun hoofd boven water te houden.

Hun geldzorgen zijn verantwoordelijk voor een verminderde levenskwaliteit, minder vrije tijd en bovenal veel meer relationele problemen.

Op basis van gegevens die zijn gepubliceerd door het financiële bedrijf TD Ameritrade, blijkt dat 41% van de gescheiden personen tussen de 40 jaar en 60 jaar oud zeggen dat ze hun huwelijk hebben beëindigd vanwege onenigheid over geld.

BEKIJK OOK
Mannen die lief zijn voor vrouwen worden keihard afgewezen, beweert relatiespecialist

RIJKE MENSEN LEVEN WAARSCHIJNLIJK LANGER DAN DIE MET GELDZORGEN

In de Verenigde Staten is er veel onderzoek gedaan naar de levensverwachtingsverschillen tussen arme en rijke mensen.

Studies wijzen vaker uit dat een hoger inkomen geassocieerd is met een langere levensduur en nemen de verschillen in levensverwachting tussen inkomensgroepen toe.

Het is niet verwonderlijk. Chronische financiële stress pleegt een zware aanval op de menselijke gezondheid.

Het niet genoeg geld verdienen om in uw persoonlijke behoeften te voorzien, de huur en andere rekeningen te betalen of boodschappen te kopen is een belager van de gemoedsrust en zorgt meestentijds voor een ongelukkig en korter leven.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de GFC Nieuwsredactie het eens is met de inhoud