fbpx

Mentale en organisatorische veerkracht centraal tijdens Women Entrepreneurship Day

GFC NIEUWS- Organisaties worden vaak geleid vanuit managementfilosofieën die snelle en oneindige groei en winstvermeerdering beloven.

De afgelopen decennia is leiderschap op basis van humane waarden vervangen door management op output. Dat doet niet alleen de organisatie pijn, maar ook de mens voelt de druk.

De uitdagingen van het leven vragen van mens en organisatie steeds meer “Resilience” oftewel mentale en organisatorische veerkracht: het thema van de 5e Womens Entrepreneurship Day in Suriname met als ambassadeur Reina Kolf.

Managementfilosofieën die elkaar steeds sneller opvolgen zijn niet het antwoord. We moeten vooral opnieuw leren leiden – wat iets anders is dan managen. Dat kunnen we doen met behulp van waarden die we vinden in het onlangs verschenen boek: “Kringloop van Moed”- Een pleidooi voor alledaags leiderschap, zegt Kolf.

BEKIJK OOK
Massaal vertrek van Surinamers naar bloeiend Guyana niet uitgesloten

Filia Kramp schreef dit boek onder andere geïnspireerd door 4 essentiële waarden: Verbinding – Vakbekwaamheid – Vrijgevigheid – Onafhankelijk zijn.

In het boek staan deze vier waarden centraal die intrinsiek met elkaar zijn verbonden en die samen een solide basis vormen voor zelfleiderschap en leiderschap van anderen.

Het boek “Kringloop van Moed” is op 5 september in Nederland gepubliceerd en zal op 13 november op een speciaal Women Entrepreneurship Day (WED) event in de door WED Suriname uitgeroepen “Week of Resilience” aan het Surinaams publiek worden gepre¬senteerd door de schrijfster, die speciaal hiervoor naar haar moederland afreist.