fbpx

Mensenpoep innemen kan genezen en je ruikt het niet, zeggen medische experts

GFC gezondheidsredactie | GFCDat het binnenbrengen van verse poep van gezonde mensen via  de slokdarm veel voordelen met zich kan meebrengen voor zieke mensen, is al langer bekend.  Een misvatting bij veel personen is echter dat bij inname, de menselijke poep te ruiken en proeven is.

Tijdens de zogeheten poeptransplantaties ruiken of proeven de patiënten daar helemaal niets van, verzekeren medische experts verbonden aan verschillende Academische ziekenhuizen in Amerika, Europa en Canada die deze therapie in het kader van wetenschappelijk onderzoek toepassen. De poep wordt met een slangetje naar binnen gebracht bij patiënten.

Het nuttigen van speciaal bewerkte poep van gezonde mensen zorgt voor het verbeteren van de darmflora bij zieke personen. Door de goede bacteriën van donorenpoep worden onder meer klachten als hardnekkige diarree en infecties met de Clostridium bacterie beter bestreden. Ook zou de poep een positief effect hebben op de weerstand.

Het nuttigen van poep werd al eeuwen geleden geadviseerd. De oudste beschrijving van een poeptransplantatie is terug te vinden in een boek dat komt uit de vierde eeuw. Vooral bij diarree met bloed en slijm raadt de auteur zijn lezers aan om de ontlasting van een gezond mens te nuttigen.