Mensen mogelijk besmet met coronavirus door defecte badkamerafvoerleidingen

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Er is een onderzoek gaande waarom steeds meer mensen ernstig ziek zijn geworden en positief getest zijn op het coronavirus, ondanks ze langere tijd in hun huizen opgesloten zaten zonder enig fysiek contact met de buitenwereld.

Een aantal van hen die in India wonen zijn inmiddels al gestorven aan de gevolgen van COVID-19.

Indiase deskundigen houden er nu sterk rekening mee dat defecte  badkamer -en toiletafvoerleidingen in grote verdiepingsgebouwen verantwoordelijk zijn voor deze eerder onverklaarbare virusbesmettingen. Ook experts in Hong Kong suggereren dat dit ook een van de besmettingsroutes zou kunnen zijn.

Via kapotte pijpen zouden er microdruppels/aerosolen vrij kunnen komen van besmette personen die zorgen voor infecties, beweren de researchers.

Honderden topexperts laten al geruime weten dat de meeste besmettingen plaatsvinden door microdruppels/aerosolen in niet goed geventileerde binnenruimtes. De microdruppels kunnen uren blijven zweven in de lucht.

De aerosolen komen vrij bij praten, hoesten, niezen, eten en zelfs bij ademen.

Daarom is het belangrijk om voldoende te ventileren. Door ramen en/of deuren open te houden, dus bij beter ventileren, kunnen veel besmettingen worden voorkomen omdat de aerosolen dan snel worden opgelost.

BEKIJK OOK GFC NIEUWS: Ramen moeten open om coronabesmettingen te reduceren

Overige berichten