fbpx

‘Mensen met suikerziekte liggen al met 1 been in hun graf als ze niet bewegen en op hun voeding letten’

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Mensen met diabetes type2 die niet regelmatig doen aan cardiotraining, krachttraining en hun koolhydrateninname niet reduceren liggen in feite al met 1 been in hun graf.

Je kunt erop wachten dat de meesten binnen niet al te lange tijd geconfronteerd zullen raken met ernstige gezondheidsklachten die gerelateerd zijn aan suikerziekte.

Onder anderen herseninfarcten, hartaanvallen, impotentie, amputaties, andersoortige hart- en vaatziekten evenals de ziekte van Alzheimer.

Dat beweert de populaire Amerikaanse fitness- en gezondheidsinfluencer, hormoonoptimalisatie-expert tevens bestsellerauteur Jay Campbell.

Hij wijst erop dat veel personen die te kampen hebben met overgewicht worden getroffen door diabetes en zij ondanks hun ziekte zich nog steeds blijven volproppen met rommelvoeding en zelfs alcoholische dranken.

Een groot deel van hen is volgens hem bovendien te lui, beweegt veel te weinig en denkt hun ernstig medisch probleem op te lossen door alleen het spuiten of slikken van medicijnen.

Hij weet zeker dat dit een grote vergissing is. De beste oplossing is daarbovenop ook, zoals veel andere experts ook beweren, het volledig aanpassen van de leefstijl.

BEKIJK OOK
Het drinken van zelfs lage hoeveelheden alcohol tijdens de zwangerschap verandert hersenstructuur baby

Volgens Campbell moeten diabetespatiënten uit hun luie stoel opstaan en dagelijks voldoende gaan bewegen.

Ook zullen ze, willen ze nog kans maken op een langer leven, alle geraffineerde koolhydraten en andere rotzooivoeding en drank achterwege moeten laten.

De bestsellerauteur adviseert ook een ieder om hun hormoonspiegels te laten controleren en indien nodig deze te optimaliseren.

Een expert verbonden aan Constantin bevestigt tegenover de GFC Nieuws gezondheidsredactie dat diabetespatiënten inderdaad het beste zijn geholpen indien ze ook hun leefstijl helemaal aanpassen.

“Elk mens, ook degenen met suikerziekte, dient, tenzij gecontra indiceert, dagelijks voldoende te bewegen en bij voorkeur ook een paar keer per week te doen aan krachtsport”.

“Ook het nuttigen van geraffineerde koolhydraten, bewerkt voedsel en alcohol moet absoluut achterwege gelaten worden”.

“Daarenboven is een gezonde nachtrust, het eventueel stoppen met roken, het dagelijks gebruik van voldoende koudgeperste olijfolie, ruim voldoende vette visconsumptie(omega- 3 vetzuren) evenals de juiste stressbeheersing en een gezonde bloeddruk cruciaal”, aldus de deskundige van Constantin.