fbpx

Mensen met overgewicht kunnen nooit 100 procent gelukkig zijn

INGEZONDEN- Mensen die steeds in strijd zijn met de overtollige kilo’s beweren wel vaker dat het helemaal prima met ze gaat.

Maar is dat wel zo? Of is het uiterlijke schijn en zijn degenen die worstelen met hun overgewicht diep van binnen juist heel erg ongelukkig?

Op basis van de vele gesprekken die ik voer met corpulente personen in zowel de gym waar ik dagelijks ben alsook aan het werk, op feesten en bij andere gelegenheden kan wel degelijk vermoedt worden dat overgewicht een sta in de weg is om echt gelukkig door het leven te gaan.

Een goede vriendin van mij heeft het ook eerlijk toegegeven. Volgens haar kan geen mens echt honderd procent gelukkig zijn als zij te kampen hebben met een veel te zwaar lichaam.

BEKIJK OOK
Echte mannen houden niet van vrouwen die hen niet respecteren

En dat is begrijpelijk. Immers, een slanke body met een aanvaardbaar vetpercentage en redelijke spiermassa is  gezonder en bovendien mooier.

Je kleding past beter, je voelt je fitter en krijg je met een mooi lichaam ook veel meer zelfvertrouwen en complimenten. Factoren die zeker bijdragen aan het levensgeluk.

Voor het verbeteren van de levenskwaliteit en het geluksgevoel zou het daarom voor corpulente personen een zeer belangrijke prioriteit moeten zijn om de overtollige kilo’s zo snel mogelijk kwijt te raken.

Foto ter illustratie.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de GFC Nieuwsredactie het eens is met de inhoud