fbpx
Mensen met griep en verkoudheid worden geteld als coronagevallen?

INGEZONDEN- Worden mensen met griep of verkoudheid getest en vervolgens bestempeld als een coronageval? Nu steeds meer deskundigen hebben verteld dat de coronatest niet te vertrouwen is, moeten wij daarmee rekening gaan houden.

Vanaf het begin van deze coronapandemie hebben wij zo vaak verkeerde informatie gekregen. Achteraf blijkt dat belangrijke instanties maar al te vaak totaal foute instructies hebben gegeven aan de wereldgemeenschap.

Het is zonneklaar dat er zaken worden beweerd door buitenlandse gezondheidsinstanties, zonder dat er een goede wetenschappelijke basis daarvoor bestaat. Men doet echter vaker voorkomen alsof dat wel zo is.

Het zou mij niet verbazen indien nu zou blijken dat er een heleboel mensen het plakkaat coronapatiënt krijgen opgeplakt, terwijl ze griep hebben of verkouden zijn. Zou het ook zo kunnen zijn dat een heleboel mensen die asymptomatisch zijn en wel positief zijn getest, helemaal niet besmet zijn?  Kan het dat kerngezonde mensen gaan testen en onterecht te horen krijgen dat ze geïnfecteerd zijn? Als de test niet betrouwbaar is, is dat beslist niet uitgesloten!

Het lijkt mij verstandig dat artsen en behandelaars veel kritischer omgaan met dit vraagstuk.

Het heeft niet veel zin om mensen nodeloos angst aan te jagen met de boodschap dat ze besmet zijn met het virus, terwijl nu blijkt dat de coronatest niet helemaal te vertrouwen is.

R. Pinas

Meer nieuws

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…