fbpx

Mensen met griep en verkoudheid worden geteld als coronagevallen?

INGEZONDEN- Worden mensen met griep of verkoudheid getest en vervolgens bestempeld als een coronageval? Nu steeds meer deskundigen hebben verteld dat de coronatest niet te vertrouwen is, moeten wij daarmee rekening gaan houden.Tomba advertentie | GFC Nieuws

Vanaf het begin van deze coronapandemie hebben wij zo vaak verkeerde informatie gekregen. Achteraf blijkt dat belangrijke instanties maar al te vaak totaal foute instructies hebben gegeven aan de wereldgemeenschap.

Het is zonneklaar dat er zaken worden beweerd door buitenlandse gezondheidsinstanties, zonder dat er een goede wetenschappelijke basis daarvoor bestaat. Men doet echter vaker voorkomen alsof dat wel zo is.

Het zou mij niet verbazen indien nu zou blijken dat er een heleboel mensen het plakkaat coronapatiënt krijgen opgeplakt, terwijl ze griep hebben of verkouden zijn. Zou het ook zo kunnen zijn dat een heleboel mensen die asymptomatisch zijn en wel positief zijn getest, helemaal niet besmet zijn?  Kan het dat kerngezonde mensen gaan testen en onterecht te horen krijgen dat ze geïnfecteerd zijn? Als de test niet betrouwbaar is, is dat beslist niet uitgesloten!

BEKIJK OOK
NCCR overhandigt medicatie uit Venezuela aan ministerie van Volksgezondheid

Het lijkt mij verstandig dat artsen en behandelaars veel kritischer omgaan met dit vraagstuk.

Het heeft niet veel zin om mensen nodeloos angst aan te jagen met de boodschap dat ze besmet zijn met het virus, terwijl nu blijkt dat de coronatest niet helemaal te vertrouwen is.

R. Pinas