Mensen met beperking hebben aandacht SPWE

Mensen met een beperking die een eigen onderneming willen starten hebben de volledige aandacht van de Stichting Productieve Werk Eenheden (SPWE) als het komt op het begeleiden van deze groep.

De stichting is een werkarm van het ministerie van Arbeid en heeft samen met het ministerie en de Stichting Arbeidsmobiliteit en Ontwikkeling (SAO) een belangrijke rol te vervullen binnen de alliantie voor Decent Work. Deze alliantie bestaat reeds een jaar en is speciaal voor de mens met een beperking in het leven geroepen.

“Het ziet er goed uit voor mensen met een beperking”, zegt Etienne Etman, directeur van de SPWE. Het stimuleren van ondernemerschap onder de mensen met een beperking was één van de prioriteitsgebieden in de jaarrede van 2018 van president Desi Bouterse.

Het ministerie moet samen met haar werkarmen ervoor zorgen dat voldoende invulling gegeven wordt aan dit beleidsgebied van de regering. Naast mensen met een beperking heeft de SPWE ook vrouwen en jongeren als prioriteitsgroepen.

Mensen met een beperking behoren tot de groep die bescherming behoeft en slachtoffer kunnen zijn van onderscheid en discriminatie op de werkplek. Binnen dit kader is de alliantie voor Decent Work gelanceerd.

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) heeft in samenwerking met de United Nations Development Programme (UNDP) deze alliantie in het leven geroepen.

Overige berichten