fbpx

Mensen in Suriname willen snel coronavaccin Pfizer toegediend krijgen en zijn bereid veel te betalen

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- Er zijn meerdere personen in Suriname die zo snel als mogelijk het effectief coronavaccin van Pfizer toegediend willen krijgen. Ze hopen dat de regering en/of apotheken, op de meest korte termijn het vaccin bestellen.

Aan GFC Nieuws zeggen ze dat ze in afwachting op een goed werkend en veilig coronavaccin, nog steeds in zelfquarantaine zijn en geen enkel risico willen lopen om besmet te raken met het coronavirus. Een van die personen is de 55- jarige Patty Wong die woont in het noorden van Paramaribo.

“Ik ben sinds 16 maart dit jaar nergens meer geweest. Ik maak elke dag een wandeling in de tuin en laat de boodschappen doen door een chauffeur. Ik ben altijd thuis en kom met niemand in contact”.

“Pas als ik gevaccineerd ben ga ik weer normaal naar de winkels en ander plekken. Ik wil graag het vaccin van Pfizer toegediend krijgen. Ik kan niet wachten en ben bereid veel te betalen voor een inenting”, stelt ze.

BEKIJK OOK
Parlementaire delegatie naar Egypte

Ook een familielid van haar zegt aan GFC Nieuws, sinds maart in zelfquarantaine te zijn. Ook hij en zijn vriendin wachten op het coronavaccin en willen desnoods meer dan duizend Amerikaanse dollars betalen per prikje.

“Ik ga ervan uit dat er tenminste een apotheker in Suriname is die het vaccin snel bestelt en ons niet nodeloos te lang laat wachten. Er heb een heleboel zakenvrienden die bereid zijn veel te betalen hiervoor”, is de uitleg

Maandag meldden de farmaciebedrijven Pfizer en BioNTech uit Duitsland positieve resultaten in de derde testfase van een coronavaccin. Het vaccin dat de twee bedrijven ontwikkelen zou voor 90 procent effectief zijn. Ook zijn er geen noemenswaardige bijwerkingen bekend.