fbpx

Mensen die snurken zijn de hele dag minder actief

GFC NIEUWSREDACTIE- Een recente studie gepresenteerd op SLEEP 2022 wees uit dat frequente snurkers en mensen met een hoog risico op obstructieve slaapapneu minder actief zijn dan mensen die niet snurken.

Na controle op factoren zoals geslacht, leeftijd, ras, opleiding en burgerlijke staat, hadden personen die vaak snurken ongeveer 36 meer sedentaire minuten per dag dan degenen die zeiden dat ze nooit snurken.

Bovendien brachten personen met een hoog risico op het ontwikkelen van slaapapneu elke dag ongeveer 44 minuten langer inactief door.

“Slaapgerelateerde ademhalingsproblemen zoals snurken en slaapapneu komen veel voor bij de bevolking,” zei senior auteur Dr. Michael Grandner, directeur van het Sleep and Health Research Program aan de Universiteit van Arizona.

BEKIJK OOK
Hoge bloeddruk kan veroudering van botten versnellen

“Maar deze problemen hebben niet alleen invloed op de nacht. Ze kunnen leiden tot meer vermoeidheid en minder energie, wat van invloed kan zijn op alles, van stemming tot stress tot – zoals we zagen – activiteitsniveau. Dit kan de reden zijn waarom zelfs alleen snurken de gezondheid en het welzijn kan beïnvloeden. “