fbpx

Mensen die vaak te laat komen aan het werk hebben een persoonlijkheidsprobleem

INGEZONDEN-  Dat een werknemer te laat aan het werk verschijnt kan weleens gebeuren. Immers, soms zijn er onvoorziene factoren waarbij de schuld niet in de schoenen van de werker kan of mag worden geschoven.

Maar als er sprake is van stelselmatig te laat komen op de werkplek is dat wel een sterke indicatie dat er iets mis is met de arbeidsdiscipline en eigenlijk de persoonlijkheid van zo’n persoon.

Er zijn zelfs Amerikaanse psychologen die beweren dat laatkomers vaker behoren tot de groep personen met een type D- persoonlijkheid, wat dikwijls ook de ‘verontruste’ persoonlijkheid wordt genoemd.

Mensen met een type D hebben in veel situaties de neiging om bij het minste en geringste negatieve emoties te hebben. Bij deze personen overheersen sterke gevoelens van depressie, stress, angst, chronische woede en eenzaamheid.

BEKIJK OOK
Zeer gevaarlijke ontwikkelingen voor Santokhi op Surinaamse sociale media

Zij zijn ook veel eerder vatbaar voor pessimisme, een laag zelfbeeld en hebben moeite met het maken van persoonlijke contacten met anderen.

Kortom: niet de meest ideale mensen die je in je bedrijf zou willen laten werken.

Werkgevers zouden er daarom goed aan doen om voorafgaande het in dienst nemen van sollicitanten, verschillende psychologische tests te laten uitvoeren.

Foto ter illustratie.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de GFC Nieuwsredactie het eens is met de inhoud