fbpx

Mensen die in horoscopen geloven zijn dwazen die zijn blijven steken in de oude tijd

INGEZONDEN- Het is niet te ontkennen dat er een heleboel personen op deze planeet leven die extreem lichtgelovig zijn. En het gaat niet alleen om mensen die laag of helemaal niet opgeleid zijn, hoewel die wel sterk in de meerderheid zijn.

Zo zijn er in de Verenigde Staten vele tienduizenden trouwe volgers van zogenaamde christelijke voorgangers die tijdens de kerkdiensten hun bezoekers er heilig in laten geloven dat hun kale kop weer vol met haar zal groeien indien ze maar voldoende geld doneren. Zie LINK.

Maar behalve deze naïeve mannen en vrouwen zijn er ook een heleboel dwazen die hun leven nog steeds laten beheersen of bepalen door horoscoopvoorspellingen.

Degenen die in astrologie geloven schijnen zeker te weten dat de posities van ‘dingen’ in de ruimte het lot van een persoon kan beïnvloeden.

Hun overtuigingen is dat sterrenbeelden en ruimte bepalend is hoe hun toekomst verder verloopt. Deze theorie is eeuwen voor de komst van Christus ontstaan ​​​​in Mesopotamië en verspreidde zich naar India, vanwaar het geloof zich verder ontwikkelde naar het westen.

BEKIJK OOK
Het krioelt in Suriname van stinkend jaloerse roddelaars

ALLANG ACHTERHAALD

Het is jammer dat volwassen mensen met gezond verstand niet van het idee af te krijgen zijn dat hun lot wordt bepaalt door de stand van de sterren. Deze theorie is allang achterhaald.

Veel zaken in het leven worden namelijk veroorzaakt door de eigen handelingen.

Uiteraard is het mogelijk dat je uiteindelijk lot al is voorbestemd, niemand weet dat helemaal zeker.

Echter moet niet uit het oog worden verloren dat wij als mens veel zelf in de hand hebben. De acties die wij wel of niet ondernemen hebben altijd een gevolg.

Mensen die nog in horoscopen geloven en zich hierdoor laten leiden zijn wat mij betreft dwazen die zijn blijven steken in de oude tijd.

Foto ter illustratie.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de GFC Nieuwsredactie het eens is met de inhoud