fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Mensen die dagelijks langdurig op social media zitten, lijden meer aan depressie

GFC NIEUWS- Een nieuwe studie aan de Universiteit van Pennsylvania heeft bevestigd dat social media leidt tot depressie en eenzaamheid.
Uit dit onderzoek kwam een interessant verband naar voren. Zo bleek dat mensen die vaak en langdurig op sociale media zitten, 1,7 tot 2,7 meer kans hebben op een depressie. Dit heeft meerdere oorzaken. Jongeren zien op sociale media allerlei mooie foto’s en statusupdates van anderen, waardoor ze het gevoel hebben dat iedereen gelukkiger is dan zijzelf. Ook kunnen jongeren te maken krijgen met online pesten, of een internetverslaving oplopen.
De universiteit voerde een onderzoek uit, waarbij de respondenten in 2 groepen werden gedeeld. De ene groep mocht 10 minuten per dag wijden per social medium. Dus: 10 minuten op Instagram, 10 minuten op Facebook en 10 minuten op Twitter. De andere groep mocht er zoveel gebruik van maken als zij wilden.
Het resultaat: bij degene die hun social media gebruik verminderden, was een afname te zien van depressie en eenzaamheid. Deze effecten tellen vooral bij de mensen die al depressieve gevoelens hadden voor het onderzoek. Jezelf beperken tot 30 minuten per dag op social media, leidt dus echt tot positievere gevoelens.

OOK INTERESSANT
Beta Group herstelt buitenverlichting NIS