Mensen die bij de kassa steeds in je portemonnee gluren: anderhalve meter, alstublieft!

INGEZONDEN– Een coronamaatregel die altijd gehandhaafd mag blijven en ik best wel prettig vind: de anderhalve meter grens.

Ik was vóór de coronaperiode al gauw geïrriteerd wanneer iemand bij de kassa in de supermarkt te dichtbij kwam staan en letterlijk gluurde in je portemonnee. Ik kon dan bijna ontploffen!

Of iemand die langs je heen reikt in de supermarkt om een pak melk te pakken, in plaats van even twee seconden te wachten tot ik verder loop.

Mensen die op straat of in een winkel plotseling voor je blijven stilstaan en een gesprek voeren met anderen of aan de telefoon, alsof ze je niet zien staan.

OOK INTERESSANT
IsDB-president historisch bezoek aan Latijns-Amerika om banden met Guyana en Suriname te versterken

Gewoon onbekenden die ‘in mijn aura komen’, zijn de reden dat ik liever online shop dan in een gewone winkel of dat ik supermarkten en andere handelszaken mijd op drukke tijden en dagen.

Sinds corona is mijn ‘overlevingsmethode’ opeens de standaard geworden, héérlijk! Kunnen we dat misschien behouden: die anderhalve meter afstand?

En dat je er voortaan op een feestje of verjaardag dan ook gewoon mee weg kunt komen om van een afstandje naar mensen te zwaaien, in plaats van iedereen langs te moeten voor een handdruk of kusjes? Ik ben vóór! Al hoop ik natuurlijk wel dat ik de mensen die me lief zijn, snel weer gewoon mag knuffelen.

OOK INTERESSANT
Start bouw nieuwe vergaderzaal Surinaams Parlement

A. Dorson

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Koersmaatregel in Suriname is een grote grap, er wordt zand in onze ogen gestrooid