fbpx

Mensen die 1 keer per week naar de wc gaan voor grote boodschap zijn er beroerd aan toe

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Onlangs vertelde de befaamde Amerikaanse arts en auteur Mark Hyman over een geval van een vrouw die bij hem voor raad kwam omdat ze  jarenlang last had van migraineaanvallen.

Onderzoek van dokter Hyman, die ook de oprichter en medisch directeur is van The UltraWellness Center in de Verenigde Staten van Amerika, wees uit dat de patiënte slechts 1 keer in de week naar het toilet ging om haar grote behoefte te doen.

Hyman legt uit dat zij er niet van op de hoogte was dat deze frequentie veel te laag is en kan zorgen voor tal van gezondheidsklachten.

De arts zegt dat een mens dagelijks naar de wc moet gaan om de ontlasting te dumpen.

TE LANG WACHTEN MET ONTLASTING DUMPEN KAN VEEL KLACHTEN GEVEN

Verschillende experts vertellen aan de GFC Nieuws gezondheidsredactie dat constipatie een ongunstig werking heeft op meerdere lichaamsprocessen.

Het wordt in verband gebracht met onder meer oestrogeendominantie. Het te lang inhouden van de ontlasting kan de uitscheiding van ongewenst oestrogeen uit het lichaam remmen en de reabsorptie ervan bevorderen.

Oestrogeendominantie kan bij vrouwen de oorzaak zijn van hoofdpijn, gevoelige borsten, vleesbomen, PMS, een abnormale, zware of extreem pijnlijke menstruatie, depressiviteit, vermoeidheid, een verminderde zin in seks, opgeblazen gevoel, gewichtstoename en nog meer klachten.

Ook bij mannen met deze hormonale disbalans kunnen er veel klachten ontstaan.

De Europese verjongingsexpert Jonathan Clarke legt uit aan GFC dat mensen die niet vaak genoeg hun ontlasting kwijtraken, ook een grotere kans lopen op het ontwikkelen van acne, huidpuistjes en een onzuivere huid.

De oorzaak hiervan kan zijn dat gifstoffen en afvalstoffen via de dikke darm weer in de bloedbaan worden opgenomen, in plaats van te worden uitgescheiden.

BEKIJK OOK
Een mobiel, laptop of blikje frisdrank op de achterbank van je auto kan je het leven kosten

Maar ook blijkt uit onderzoek dat belangrijke voedingsstoffen niet optimaal worden opgenomen.

OOK EEN ZWAKKER IMMUUNSYSTEEM DUS KWETSBAARDER OM ZIEK TE WORDEN

Jonathan Clarke wijst er ook op dat het chronisch verstopt zijn bovendien een gezonde darmflora tegenwerkt en dit zorgt voor een zwakker immuunsysteem.

De darmflora is volgens de topexpert verantwoordelijk voor een groot deel van de immuunrespons van het lichaam.

Indien er sprake is van een verstoorde darmflora loopt u dus meer kans op het oplopen van ziekten, maar kan daarenboven de opname van noodzakelijke voedingsstoffen verminderen die nodig zijn voor de lichaamsenergiefuncties.

Het gevolg is dikwijls vermoeidheid of zich niet echt honderd procent lekker voelen.

Jonathan Clarke die ook een belangrijke adviseur is van Constantin zegt verder dat een gezonde darmflora kan worden bevorderd door het aanpassen van de voeding. Maar ook dagelijkse bewegen en voldoende water drinken zijn essentieel.

Onder meer  het weglaten van bewerkte voedingsmiddelen en dranken en vaker consumeren van meer prebiotische vezels zoals groenten en peulvruchten in combinatie met probiotisch rijk voedsel, zoals zuurkool, worden door hem aanbevolen.

Hij benadrukt dat obstipatie nog meerdere problemen tot gevolg kunnen hebben. Officieel is er sprake van constipatie wanneer een persoon drie of minder stoelgangen per week heeft of wanneer de  ontlasting met veel moeite de anus passeert.

Zowel Jonathan Clarke evenals Mark Hyman en talrijke andere topexperts zijn echter van oordeel dat een mens dagelijks zijn of haar afvalstoffen dient kwijt te raken.