fbpx

Menselijke resten gevonden in woning echtgenoot van ‘doomsday’-godin wiens kinderen werden vermist

GFC NIEUWS- De Amerikaanse politie – die sinds vorig jaar september op zoek was naar sporen van twee vermiste kinderen van Lori Vallow die zich als “godin aan het voorbereiden was op het einde van de wereld” – heeft menselijke resten ontdekt in de woning van haar echtgenoot.
De 51-jarige man werd dinsdag gearresteerd. Nu zal worden onderzocht of het de resten zijn van de vermiste kinderen.
Verder blijkt dat de verdwijning van de twee kinderen niet het enige zou zijn dat de vrouw op haar kerfstok heeft staan.
Tylee (17) en Joshua (7) verdwenen vorig jaar op mysterieuze wijze van de aardbodem. Eerst Tylee, daarna ook Joshua. Het is de familie van de twee die in november 2019 de verdwijningen signaleerden.
Hun moeder Lori wordt daarvoor verantwoordelijk gehouden. De 46-jarige Lori Vallow is lid van ‘Preparing a People’ en bereidde zich ‘als godin’ voor ‘op het einde der tijden’.
Lori zelf en haar recentste echtgenoot, Chad Daybell, werden intussen beiden opgespoord en konden op 20 februari in een resort op Hawaï opgepakt worden. Ze weigerden iets te verklaren over de kinderen. Lori zei enkel ‘dat ze een toegewijde moeder is’.
Vanwege gebrek aan bewijs werd Daybell heengezonden, maar werd Lori verantwoordelijk gehouden voor de verdwijning van de kinderen.
Daybell is een bekende auteur van ’einde der tijden’-boeken. Ook schreef hij meerdere malen over gruwelijke manieren waarop de aarde aan zijn eind zou komen.
Een van de vorige echtgenoten van Lori, Charles Vallow, is alleszins wel aan zijn einde gekomen. Die ex, vader van Joshua, werd regelmatig bedreigd door de cultgroep en door Lori de keren dat hij zijn zoon in veiligheid wilde brengen. Lori zou hem meermaals hebben toegebeten dat er “een engel klaarstaat om hem te vermoorden”.
Vallow vroeg in februari 2019 echtscheiding aan. In die tijd was Lori er rotsvast van overtuigd dat Jezus juli 2020 weer op aarde terug zou keren en dat iedereen die haar in de weg stond moest worden opgeruimd. Ze vertelde de vader van Joshua ook dat ze ‘ongevoelig voor de dood’ was geworden en dat ze ‘van boven’ berichten doorkreeg. Het was haar missie uitverkorenen te vinden die met haar in het ’Nieuwe Jeruzalem’ wilden wonen.
In juli 2019 werd Charles toen hij zijn zoon Joshua in Arizona kwam ophalen ‘uit zelfverdediging’ doodgeschoten door de broer van Lori. Charles zou boos geworden zijn toen hij zijn zoon niet meekreeg en dat zou volgens de broer zo uit de hand zijn gelopen dat hij niets anders kon dan schieten. De politie onderzocht de zaak, maar er werd niemand vervolgd. De broer van Lori werd in december thuis dood teruggevonden. Het is nog niet duidelijk of er kwaad opzet in het spel is.
En intussen is ook de vorige echtgenote van Chad Daybell overleden. Aanvankelijk werd gedacht dat het om een natuurlijke doodsoorzaak ging, maar intussen twijfelen de autoriteiten daaraan. De politie gaat nu na of ze vergiftigd werd.
Nadat Charles Vallow werd doodgeschoten, verklaarde de zus van de man dat Charles niet de enige echtgenoot van Lori was die op mysterieuze wijze om het leven was gekomen. Ook een vorige echtgenoot, de vader van Tylee, stierf. Hij overleed na een vreemde hartaanval. “Ze is een zwarte weduwe”, verklaarde de zus over Lori.
‘Preparing a People’ heeft sinds de aanhouding van Lori en haar echtgenoot Chad op de website een verklaring gezet waarin staat dat ze geen cult zijn. Ze zouden ook geen organisatie zijn die zich op het einde der tijden voorbereidt. De club neemt afstand van de denkbeelden van Lori en haar laatste man Chad. ‘Preparing’ zou een multimedia-site zijn die mensen alleen lezingen aanbiedt.

BEKIJK OOK
Surinam Airways annuleert drietal vluchten op mid-atlantische route